- Fagbladet Kosmetik - https://fagbladetkosmetik.dk -

Hormonal beauty

Hormonproduktionen er helt afgørende for, hvordan huden ser ud. Når den ændrer sig, ændrer vores behov sig for både hudpleje og velværeprodukter. Men det er først nu, vi begynder at finde ord for, hvad vi egentlig skal kalde produkter målrettet overgangsalderen – før, under og efter.

Artikel fra Fagbladet Kosmetik maj 2022 af Anne Jydby Absalonsen. Se artiklen i PDF-format her: Hormonal Beauty [1]

KONKURRENCE: Nederst i artiklen har du mulighed for at vinde de to omtalte bøger!

”Ledsmerter, tørre slimhinder, ømme fødder, svedeture og svært ved at huske navne”, svarer jeg, når folk spørger til mit helbred. Og tilføjer jeg, at jeg havde corona i julen, får jeg både omsorg, medlidenhed og et ekstra kram …nu hvor man kan. Men siger jeg så, at jeg allerede havde generne før corona og derfor ikke altid kan vurdere, hvad der er corona-senfølger, og hvad der er overgangsalder, lægger de hovedet på skrå og siger trøstende ”jamen, det går jo over”.

Det gør det bare ikke. Ikke alle tingene i hvert fald. Hedestigninger og svedeture skal nok forsvinde en dag, men de tørre slimhinder samt den højere risiko for bl.a. knogleskørhed og hjerte-karsygdomme forsvinder ikke. Vi går igennem en overgang og kommer ud på den anden side som en anden og lidt ældre version af os selv.

Vi lever væsentligt længere i dag, og derfor må mange kvinder leve med gener, der går ud over både deres fysiske og psykiske velvære, ja oftere end man skulle tro, sætter det sig som manglende livslyst eller ligefrem depression.

Sådan er det ikke i mit tilfælde, jeg har en stor livsappetit, men da jeg er den ældste kvinde i min familie, har jeg ikke nogen at spørge om, hvad pokker jeg stiller op med tørre slimhinder, sensitiv hud og slapt bindevæv, som det primært skal handle om her, da vi jo er et fagblad for kosmetik og velvære, ikke et medicinsk tidsskrift.

Derfor ringer jeg til Sally Walker, fysioterapeut og akupunktør, der siden 2000 har beskæftiget sig intensivt med hormoner og overgangsalder, og har skrevet og bidraget til flere bøger om emnet. På en fejlfri forbindelse til Lanzarote, hvor hun bor og guider danske og britiske kvinder til et bedre liv efter overgangen, dukker Sally op på skærmen, 66 år siger fødselsattesten, men efter skærmbilledet ville jeg tro, hun var 10 år yngre. Mindst.

”Det er ikke bare et spørgsmål om at komme igennem overgangen, for var det bare en fase, kunne man nok finde ud af det. Det er de 30 år, der følger efter, der er vigtige, for de skal også være gode selvom vi kun har ca. 30% af vores østrogen tilbage”, siger hun og peger på, at gennemsnitslevealderen er næsten 85 år nu for kvinder, og skal vi arbejde til vi bliver op mod 70, så har vi lige så lang tid på den anden side af 50, som vi har fra vores ungdom og til 50. ”Det er de år, jeg er interesseret i, og jeg mærker en klar stigning i antallet af kvinder, der gerne vil se godt ud, være kloge i hjernen, have et aktivt sexliv og blive ved med at være nysgerrige på livet. De vil ikke nøjes med at sidde og hækle”, siger Sally Walker.

Jeg lytter, for jeg er både nysgerrig og en af dem, der hverken gider hækle (eller lave mad for den sags skyld), men glæder mig til at skulle arbejde mange år endnu. Hvis bare jeg kan, fysisk og mentalt.

Derfor dyrker jeg yoga, går 7.156 skridt om dagen, drikker behersket, men skruer op for grøntsager og afspændingsmassage, mens jeg eksperimenterer med nye måder at sove igennem på uden at blive vækket. Men svedeture kommer jo af sig selv…

”Selvfølgelig er det rigtig godt at dyrke motion, sove godt og spise sundt, fordi det sænker kortisol-niveauet i kroppen, og dermed sløves nedbrydningen af cellerne. Særligt i den lange periode efter overgangsalderen er balancen mellem kortisol-nedbrydning og østrogen-opbygning vigtig at fokusere på”, siger Sally Walker og fortsætter: ”Men vi kan ikke spise os tilbage til den østrogen, der var engang. Plantehormoner kan hjælpe lidt for nogen, men efter overgangen kan de ikke øge østrogenproduktionen eller erstatte den. Den store og synlige effekt får man kun af at få tilført østrogen”, siger hun. Selv regner Sally Walker med at fortsætte livet ud med en kombination af sund livsstil og østrogentilskud, også selvom sundhedsmyndighederne kun anbefaler hormontilskud i en kortere periode, og kun for at afhjælpe væsentlige, helbredsmæssige problemer.

FIX KROPPEN

Body SDS:
Har du ondt i fødderne eller andre fysiske gener i forbindelse med overgangsalderen, kan det være en god idé at prøve Body SDS, som er en holistisk behandlingsmetode, der ser på sammenhængen mellem fysikken og psyken.

Redaktør Nina H. Kluge mødte op til behandling hos Body SDS-behandler, træner og underviser, Dennis Jensen (www.kropsfixeren.dk [2]) på NIMB i København, og efter en times massage, tryk, kropsrysten og ”æltning”, afsluttende med nogle øvelser til opfølgning derhjemme, havde både de ømme fødder og resten af kroppen det vidunderligt. Det kan på det varmeste anbefales.

Zoneterapi
En god zoneterapeut kan aktivere de rette hormonpåvirkende reflekszoner og kan skabe lettelse i overgangsalderen. Vi har talt med zoneterapeut Helene Mathiesen fra Pure Senses i København, som fortæller: ”At østrogenproduktionen aftager er en del af naturens lov. Det kan vi ikke ændre på. Men de gener, det kan give, kan vi ofte gøre noget ved. Bl.a. kan følgende zoner være vigtige at behandle hos kvinder i overgangsalderen: Hypofysen, pinealkirtlen, binyrerne, det autonome nervesystem, æggestokkene, bækkenområdet og hypothalamus.

Skønhedshormonet
Østrogen øger kollagenproduktionen, som holder huden stærk og smidig, samt produktionen af hyaluronsyre, der skaber fugt. Hormonet er også ansvarlig for fedtlagering i subcutis, hvilket giver et rundere og mere fyldigt udseende, så det er ikke forkert at kalde østrogen for et skønheds- eller ungdomshormon. Allerede fra 40-årsalderen aftager østrogenproduktionen, så vi ender med kun af have ca. 30% tilbage.

I huden mærkes og ses hormonforandringerne i hvert lag. Talgproduktionen falder, og epidermis bliver tyndere, så kvaliteten af barrierefunktionen forringes. Det naturlige antioxidantforsvar falder. Kollagen-, elastin- og hyaluronsyre-syntesen sænkes. Huden fremstår derfor mere tør, mister sin tone og fasthed, og rynker bliver mere markante, og der kan begynde at komme alderspletter.

Som om det ikke er slemt nok, reagerer resten af kroppen med gener som tørre slimhinder, tendens til blærebetændelse, manglende sexlyst, hjernetåge, ledsmerter, hedeture, ømme fødder, øget fedtlagring – især på maven, øget risiko for type-2 diabetes, øget risiko for hjerte-karsygdomme – fortsæt selv listen og læg det hele sammen, så har man faktisk nok til en depression. Men helt så galt behøver det ikke at gå. Og det er helt individuelt, hvilke gener man belastes med.

Hvad gør vi lige herfra?
Hormonal dermatology, hormonal beauty, hormonal ageing, ageism – tja, hvad skal vi egentlig kalde den specifikke hudpleje på dansk, der henvender sig til kvinder omkring overgangsalderen? For selvom 25 millioner kvinder hvert år passerer overgangsalderen, og der i 2025 vil være 1,2 milliarder kvinder, der er i postmenopause verden over, er hudpleje målrettet dette marked stadig nyt, og kommunikationen stadig lidt usikker. Jeg kan føle mig både talt ned til og set ned på – hvis jeg da overhovedet bliver set. For det er helt nyt at italesætte de behov, der er for fx pleje af slimhinder, lindring af smerter i fødderne og ubehag i huden for ikke at tale om behovet for en god nats søvn.

Vi udgør med andre ord et ENORMT marked, hvis man vel at mærke forstår at tale til os. Flere og flere kvinder identificerer sig som stærke, aktive og attraktive – og det er de også – se bare på veninderne i ”And Just Like That”, eller i den svenske serie ”Lust”, der stadig arbejder, dater, begår dumheder og slet ikke overvejer at hive hæklenålen frem.

Søvnserier
En nyere koreansk undersøgelse viste, at hudens struktur ser skadet ud, og gløden er reduceret efter blot fire nætter med søvnforstyrrelser, sammenlignet med fire nætter med otte timers søvn. Mere skal der virkelig ikke til. Derfor introducerer The Body Shop en ny aromatisk Sleep serie:

[3]

Start med Sleep Relaxing Hair & Body Wash, efterfulgt af Sleep Balmy Body Cream, før du sprayer Sleep Calming Pillow Mist på sengetøjet og i soveværelset, og dupper Sleep Bedtime Balm på pulspunkterne. Serien indeholder også to kropsolier, den ene til scrub, den anden til massage, hvis du skulle være så heldig at have en massør ved hånden før sengetid.

[4]

Rituals: The Ritual of Jing Shower Oil er også en sengetidsserie, men fokus er lidt anderledes, for udover shower gel og pillow mist indgår fx en fodbalsam – The Ritual of Jing Foot Balm, og et natserum – The Ritual of Jing Sleep Serum. Det virker beroligende at massere fødderne inden sengetid, og har man mange fodsmerter er det velgørende og løsnende.

Målrettet
I løbet af de sidste 20 år har Vichy forsket i, hvordan hormonelle forandringer påvirker kvinder. Mere end 20 undersøgelser af mere end 1.200 menopausale kvinder ligger til grund for de to Neovadiol-linjer – en til peri-menopause og en til post-menopause, altså fra de første tegn viser sig, til blødningerne er ophørt i over et år.

[5]

Neovadiol Peri-Menopause Day Cream til enten normal eller tør hud og Neovadiol Peri-Menopause Night Cream er udviklet til kvinder i overgangsalderen – en lille detalje på natcremen: har -2,7°C kølende effekt! Tak for det, Vichy.

Neovadiol Post-Menopause dag- og natcreme opstrammer og giver huden næring og fugt med essentielle omega 3, 6 og 9-olier og retter sig til kvinder efter overgangsalderen.

Stress af
Danske Lucia Care er en ny holistisk hudplejeserie, der ligger i grænselandet mellem medicinsk viden og urtekundskab, og serien er udviklet af to danske læger, hvoraf Nanna Kirkebjerg er den ene. Hun har efterfølgende videreuddannet sig inden for naturmedicin og drev i flere år en stressklinik på Fyn.

[6]

Alle produkter indeholder høje andele af naturlige planteekstrakter, og de tager særligt sigte efter at huden, som jo er vores største organ og den største flade, vi kan påvirke positivt i retning af at ”få det godt i sin hud”. De aktive ingredienser hjælper mod stress, herunder rødme, og afspænder og vitaliserer kroppen. Lucia Care anvender padderokke, der indeholder op til 70% kisel (silica), som hjælper med at lave kollagen i kroppen og har meget varme i sig, som man siger i naturmedicin. Kisel og padderokke virker også krampeløsnende på muskler, og dermed slapper kroppen af, og smerter kan lindres.

Spa in a box
“PEACE – The Feel-Good Facial” kalder Evolve deres hjemme-spa-box. Produkterne er effektive, lækre og af god kvalitet, og man mærker det ”håndholdte” i brandet helt ned i hver dråbe serum.

[7]

Boxen indeholder rens, serum, øjen-komplex og dagcreme samt hit-produktet Radiant Glow Mask, der dufter af kakao og lever helt op til sit navn.

Snif
Happy Heart hælder aromaterapi på flasker både som ansigts- og kropspleje, men også som room-sprays, der med det samme ændrer energien i rummet.

[8]

Der er fem dufte, der hver er komponeret af en lang række æteriske olier, herunder bl.a. blandingen Happiness med krusemynte, rosentræ, appelsin, bergamot og vanilje, og Peace med lavendel, rosentræ, gran, bergamot og patchouli.

Drik en kop te
Rødkløver bidrager til en rolig overgangsalder og letter nogle af overgangsalderens gener.

[9]

Derfor har Natur-Drogeriet brygget en virksom rødkløver-te, som netop også lanceres som te-breve – praktiske at have med i tasken eller have liggende i skrivebordsskuffen. På den måde kan du nyde en kop, lige når du har lyst, og samtidig reducere hedeturene. Det anbefales at drikke 1 kop 1-2 gange dagligt.

Skønhedslæsning

[10]

Amazing Skin from the inside out“, skrevet af Laura Bonné, Tanja Eskildsen og Sally Walker, et digert og grundigt værk, hvor Sally Walker har skrevet kapitlet om “Hudens hormoner”.

OBS: Du kan vinde bogen ved at deltage i konkurrencen her [10]!

[11]

Elsk din (overgangs)alder” af Gitte Høj og Lone Gjørtsvang, en lettilgængelig guide til et lettere liv i overgangsalderen, hvor eksperter på en række områder øser ud af deres erfaringer. Fagbladet Kosmetiks egen redaktør, Nina H. Kluge, har bidraget til kapitlet om ”Din hud og det bedste, du kan gøre for den”.

OBS: Du kan vinde bogen ved at deltage i konkurrencen her [11]!

***

 

VIND BOGEN: Elsk din (overgangs)alder

Posted By Beautynews On In Nyheder | No Comments

Elske din (overgangs)alder“, skrevet af Gitte Høj og Lone Gjørtsvang, er en sundhedsbog til kvinder midt i livet og et aktuelt bud på, hvordan kvinder kan favne overgangsalderen og få en ny og positiv tilgang til dem selv og deres alder. Bogen består af 10 kapitler, der hver især fokuserer på typiske, både fysiske og psykiske, forandringer i overgangsalderen, som mange kvinder vil kunne genkende.

Nu har du muligheden for at vinde bogen, som har en værdi af kr. 199,95.

Sådan deltager du i konkurrencen:

Send en mail til info@fagbladetkosmetik.dk [12] med emnelinjen:

Elsk din (overgangs)alder

HUSK: Skriv dit navn, postadresse og telefonnummer i mailen, så vi kan kontakte dig. hvis du er en af de heldige vindere.

Der udloddes 3 eksemplarer af bogen.
Konkurrencen slutter den 1. juli 2022, hvorefter bogen sendes direkte til vinderne.

Held og lykke!

OBS: Fik du set vores artikel “Hormonal beauty”, hvor vi omtaler bogen? Læs den her:
Hormonal beauty [13]

[14]

 

Konkurrencebetingelser [15]

 

VIND BOGEN: Amazing Skin from the inside out

Posted By Beautynews On In Nyheder | No Comments

Amazing Skin from the inside out“, skrevet af Laura Bonné, Tanja Eskildsen og Sally Walker, er en hudbibel, der gennem en holistisk tilgang til kroppen hjælper dig til at forstå og behandle hudproblemer. I den holistiske forståelse betragter vi hele mennesket og dermed også huden som en lille del af et større billede. Kroppen, sindet og sjælen hænger sammen, og de påvirker gensidigt hinanden.

Nu har du muligheden for at vinde bogen, som har en værdi af kr. 495,00.

Sådan deltager du i konkurrencen:

Send en mail til info@fagbladetkosmetik.dk [12] med emnelinjen:

Amazing Skin from the inside out

HUSK: Skriv dit navn, postadresse og telefonnummer i mailen, så vi kan kontakte dig. hvis du er en af de heldige vindere.

Der udloddes 3 eksemplarer af bogen.
Konkurrencen slutter den 1. juli 2022, hvorefter bogen sendes direkte til vinderne.

Held og lykke!

OBS: Fik du set vores artikel “Hormonal beauty”? Læs den her:
Hormonal beauty [13]

[16]

Konkurrencebetingelser [15]

Find den solcreme, du elsker

Posted By Beautynews On In Artikler | No Comments

For mange er måden, hvorpå en solcreme dufter og føles at smøre på huden næsten lige så vigtigt som solcremens UV-beskyttelse. Derfor er det afgørende, at du finder din favorit-solcreme blandt alle de gode muligheder på hylderne i 2022, så du bare fryder dig over, at beskyttelse og pleje kan gå op i en højere enhed.

Artikel fra Fagbladet Kosmetik maj 2022 af Anne-Dorte Mathiesen. Se artiklen i PDF-format her:
Find den solcreme du elsker [17]

Solbeskyttelse er i 2022 også hudpleje. Nogle af producenterne kalder det dual care og ”seriøs solpleje, som du ønsker at bruge”. For det skal ikke være et frygteligt onde at få ansigt og krop beskyttet mod solen, når det faktisk kan være en fornøjelse at få huden velfugtet, næret og godt beskyttet på samme tid. Du kan få SPF inkorporeret som en helt naturlig del af din hudplejerutine. Du kan få solbeskyttelse som primer, som pudder, med farve til ansigtet, til hænderne eller håret. Om du er til tropisk kokos, frisk havbrise eller ønsker noget helt uparfumeret er individuelt, på samme måde som du måske bedst synes om spray frem for den klassiske creme. Miljømærket, reef safe eller allergicertificeret kan være med til at forstærke dit valg. Det gælder bare om at finde netop din favorit, som du har lyst til at bruge, så du aldrig mere springer beskyttelsen over.

Kultcremer er blevet til kultingredienser
UV-beskyttelsen er en af dine absolut bedste veje til at undgå pigmentforandringer og til at bevare huden glat og spændstig så længe som overhovedet muligt. I de nye solprodukter er der fokus på de plejende ingredienser i produkterne ud over UV-filtrene. Forbrugerne vil vide, hvilke kultingredienser der er i. Covid19-pandemien har været med til at skabe endnu større lyst til at tilegne sig viden om hudpleje. Det gælder også viden om solbeskyttelse, der nu indeholder antioxidanter, hyaluronsyre, niacinamid, squalane og peptider helt på linje med de hero-ingredienser, som vi går efter til vores sædvanlige hudplejerutine. ”Der er kommet fokus på, at antioxidanter anvendt under vores solcreme tilføjer en ekstra beskyttelse mod solskader, idet de ”neutraliserer” de reaktive ilt-molekyler, som opstår ved UV-bestråling af huden. Antioxidanter hjælper solcremen ved at reducere skaderne fra de UV-stråler, som solcremen ikke fanger”, siger dermatolog Christina Skovbølling Haak. Nye ekstrakter fra planter, plankton og alger er med at til fuldende beskyttelsen. Aftersun-ingredienser indeholder også kult-ingredienserne, der med fordel kan bruges både før, under og efter sol.

Medgørlig konsistens
Solbeskyttelse skal være usynlig, ikke klistret og fedtet, men let og medgørlig i sin konsistens på trods af høj og bredspektret beskyttelse. Du skal kunne lægge din makeup over, uden at det fnulrer eller huden nærmest ser fortykket ud. Producenterne har lagt sig i selen for at kunne lancere nye produkter, der kan forbedre hudens fugtindhold og hjælper med at modstå alle de ydre belastninger, som vi bliver udsat for, men som samtidig er blødgørende, bløde at smøre på og tilpasset forskellige hudtilstande. Og vi skal ikke glemme den vandafvisende effekt, der selvfølgelig er afgørende ved stranden og poolen, men også for hvordan vi oplever solbeskyttelse, der kan komme i øjnene, når vi sveder eller bare kommer til at gnide med fingrene eller håndryggen.

For huden og for havet
Vi vil i 2022 have ansvarlig solbeskyttelse. Og de bedste solcremer er dem, der beskytter huden og samtidig respekterer havet omkring os. Det er en selvfølge, at der er tænkt over koralrev, havmiljø og CO2-forbrug, så vi kan have større fokus på plejende ingredienser end på miljø, for det er bare en grundlæggende faktor, som der skal være helt styr på hos producenten. Det gælder både produkt og emballage.

Solskadebeskyttelse
I dag ved vi godt, at UV-stråler forårsager skader i huden, og at flere og flere får hudkræft og modermærkekræft. Ifølge Kræftens Bekæmpelse får 52 danskere konstateret hudkræft hver dag – året rundt. Det er 19.000 danskere om året. Solens varme er skøn, men UV-strålerne skal vi altså passe på. ”Det er sådan, at UV-stråler udgør ca. 2% af solens stråler. Resten udgøres af synligt lys samt infrarødt lys”, siger dermatolog Christina Skovbølling Haak, og fortæller: ”Af de UV-stråler, der når jordens overflade, udgør UVA langt hovedparten, ca. 95%, og UVB kun 5%. UVC når os ikke, da de optages af ozonlaget.” UVA kan trænge dybt ned i huden og medvirke til bruning af det pigment (melanin), som vi har i epidermis. UVB er især med til at aktivere dannelsen af melaninet, så huden kan blive brunet af UVA. En bruning, der i bund og grund er hudens egen beskyttelse mod solen. UVB kan skade hudens celler og DNA. UVA opdeles i UVA 1 og UVA 2, hvor UVA 1 har de længste bølgelængder, der kan trænge længst ned i huden og gøre skade. Nye avancerede og patenterede teknologier resulterer i beskyttelse mod selv de ultralange UVA-stråler.

Mod blåt lys og forurening
50% af sollyset er synligt lys. HEV eller HEVL betyder High Energy Visible Light, og er den blå del af det synlige lys fra solen. ”Har du problemer med pigmentpletter, er det fornuftigt at bruge en solcreme, der også blokerer for blåt lys, idet melanin optager lys i dette spektrum af det synlige lys rigtig godt, siger Christina Skovbølling Haak, og fortsætter: ”Forurening kan godt være stråler, men begrænser sig ikke til dette. Både UV-stråling, HEV-lys fra solen, røg, tungmetaller, miljøgifte og medicin kan stimulere dannelsen af reaktive iltarter (ROS) i huden, der fremmer hudens aldring. Men stråling er ikke kun skadeligt. Det er kun stråler med bestemte bølgelængder, som er skadelige for vores hud. Lys med længere bølgelængder, og lys i kontrollerede mængder kan fx bruges til behandlinger, der stimulerer vores hud og faktisk gavner den. Dette ses fx ved brug af lysterapi, IPL- og laserbehandlinger”, siger Christina Skovbølling Haak. Det er vigtigt at understrege, at det blå lys, som man bruger i behandlinger, er LED-lys, og ikke det samme høj-energi-lys som det, der rammer os fra solen.

Blåt lys fra smartphones og computerskærme har ingen betydning for huden, da det ikke er en højenergi lyskilde. Studier peger i retning af, at det kan påvirke den ’cirkadiske rytme’, som er vores indre biologiske ur, der er styret af bl.a. melatonin-produktionen i hjernen.
Kilde: Kasper Køhler Alsing, læge og PhD-studerende i dermatologi, Bispebjerg Hospital

Glød, glød og atter glød
Solbrændt hud er en trend, som har svært ved at gå af mode. Vi elsker stadig at se solbrændte ud. Det udstråler friskhed, ferie og udeliv. Og når vi nu ved, at lang tid i solen ikke er optimalt, ja så er der heldigvis hjælp at hente i selvbrunerne. ”Folk er begyndt at forstå, at soldyrkelse og solarium ikke er forenelig med en pæn hud senere i livet, og derfor er flere begyndt at anvende selvbrunere – særligt tan-drops i deres egne favoritdagcremer for at få en sund glød, uden at huden tager skade. Det er en meget positiv udvikling”, siger dermatologen. Men der er også hjælp til et friskt look i solmakeup, der både kan beskytte og give glød på samme tid. Solbeskyttelse med en let farve, der kan blive hverdags-SPF, er helt sikkert en sund trend. Farvet creme med jernoxid kan også beskytte mod HEV. Du skal bare kunne lide at smøre den på.

”Det vigtigste er, at du vælger et produkt, som du kan lide at bruge, at det føles rart af få på huden, så det rent faktisk kommer ud af tuben. Du skal finde din egen favorit. Og så bør det beskytte mod både UVB og UVA. Den solcreme, der er god til kroppen, er sjældent lige så rar at få i ansigtet, så for langt de fleste er det en fordel med to separate produkter, siger Christina Skovbølling Haak. Prøv dig frem, og find nu den solcreme, du elsker – og brug den.

SÆSONENS SOL- OG BRUN-PRODUKTER:

ANSIGT:
[18]

Clinique – Superdefense SPF 40
Hudpleje og solbeskyttelse er smeltet fuldstændigt sammen. Brug den hver morgen, og du er beskyttet mod UVA- og UVB-stråler og forurening, der kan påvirke huden. Indeholder antioxidanten vitamin E og en fermenteret blanding, der giver ny udstråling til huden.

Dr. Dennis Gross – Lightweight Wrinkle Defense SPF 30
Udelukkende baseret på det fysiske filter zinkoxid og antioxidantrige brombær, havtorn, tyttebær og ferulinsyre som et forsvar mod UVA/UVB-stråler, forurening og blåt lys. Giver en ikke-fedtet finish, der blender let ind i huden og er god under makeup. Oil-free og reef safe.

Emma S. – Hydrating Sun Protection Face SPF 30 / SPF 50
Velduftende, fugtgivende og vandafvisende solcreme med høj beskyttelse mod UVA og UVB. Bl.a. hyaluronsyre og glycerin sørger for fugtbindingen. SPF 50-udgaven sørger for ekstra vandafvisning, høj og bredspektret beskyttelse, der udover hyaluronsyre også byder på squalane og vitamin E.

Faaborg Pharma – Helo Face Protection AK med niacinamid
Unik ansigtssolcreme med bredspektret beskyttelse SPF 50+ og niacinamid. Niacinamid er en ’multitasker’, som udjævner solrelaterede skader såsom pigmentforandringer, minimerer porer og holder huden blød. Vandfast, uparfumeret og AllergyCertified.

I Love Eco Essentials – Beam Balm SPF 15
Med mineralsk, bredspektret UVA/UVB-beskyttelse. Beam Balm er unisex med en skøn duft af frisk ingefær og aromatisk vetiver. Ecocert Cosmos Natural certificeret.

Nivea – Luminous Dark Spot Control SPF 50
Beskytter huden med både UVA- og UVB-filtre. Reducerer pigmentpletter og ujævn hudtone. Baseret på Cellular Luminous 630-teknologi, der er resultatet af 10 års grundig forskning af det enzym, der producerer pigmentet melanin. Opfriskende og ikke-fedtende konsistens.

Osmosis Protect SPF 30 Broad Spectrum Sunscreen
Beskyt din hud med en solcreme, som er let i konsistensen, og som tilbyder bredspektret beskyttelse udelukkende baseret på det mineralske UV-filter zinkoxid. Indeholder også solsikkeolie og fytinsyre.

LÆBER:
[19]
Australian Gold – RAYsistant Lipgloss SPF 15
Læberne skal også beskyttes med SPF. Undersøgelser har vist, at områderne omkring øjnene og læberne ofte bliver sprunget over, når vi skal smøre med solbeskyttelse. RAYsistant sørger ikke blot for at beskytte læberne med SPF 15, men også for at de får en smuk farve, bliver tilført antioxidanter og masser af fugt.

Coola – Hydrating Lip Oil SPF 30 og Liplux Original SPF 30
Økologisk læbeolie, som kombinerer hydrering og glosseffekt, men som samtidig beskytter mod solen. Indeholder nærende camellia- og jojobaolie og E-vitamin. Liplux Original SPF 30 efterlever også Coolas Farm to Face-princip med økologisk cupuaçusmør, hindbær- og jojobafrøolie i denne læbepomade med bredspektret UVA/UVB-beskyttelse.

pHformula – L.I.P. Hydrate SPF 15Fugtgivende læbebalm med UVA- og UVB-solbeskyttelse, der samtidig beroliger og nærer tørre læber. Baseret på blandt andet sheasmør og capric triglycerid udvundet fra kokosolie.

The Body Shop – Protective Lip Balm SPF 50+
Lægger sig som et usynligt, beskyttende lag på dine læber, hvor den fugter, nærer og skærmer læberne mod både UVA- og UVB-stråler. Beriget med Community Fair Trade kokosolie, hybenkerneolie, vitamin E, vitamin C og pebermynteolie.

KROP:
[20]
Emma S. – Hydrating Sun Protection Body SPF 30 / SPF 50+
SPF 30 er vandafvisende solcreme med høj SPF, der beskytter huden mod UVA og UVB og plejer den med squalane, hyaluronsyre og vitamin E. Let og medgørlig i sin konsistens. SPF 50+ udgaven er mere fed med ekstra høj beskyttelse, plejende og fugtbindende egenskaber med en mild duft af kokos og hvide blomster. Udviklet sammen med en af Sveriges mest erfarne på området, over tre år.

Jurlique – UV Defence Lotion SPF 50
Ultralet UV- og forureningsbeskyttelse til hverdagsbrug tilført antioxidantrige botaniske stoffer. Har en gennemsigtig finish, der kan være basen under din makeup, eller du kan bruge den alene.

Nivea – Luminous Anti Dark Spot Hand Cream SPF 15
Reducerer og forebygger pigmentpletter på hænderne på basis af den effektive Luminous 630-teknologi. Indeholder hyaluronsyre, der binder fugt. Hændernes sarte og udsatte hud beskyttes mod solen med SPF 15.

SÆRLIGE BEHOV:
[21]
Avène – Cream / Fluid / Cleanance SPF 50+
”Solen er blå”, siger Avène. 25% af celleskader er forårsaget af højenergi blåt lys (HEV), så derfor er Avènes beskyttelse med filteret TriAsorB dækkende helt fra 280 til 450 nm og inkluderer både UVA/UVB og den blå del af det synlige lys. Cream, Fluid og Cleanance alle med SPF 50+ har et højt indhold af beroligende og blødgørende indholdsstoffer, men er tilpasset forskellige behov hhv. tør hud, normal/kombineret hud og fedtet/uren hud.

Ducray – Keracnyl UV Anti-Blemish Fluid SPF 50+
Høj solbeskyttelse til fedtet og uren hud. Undgå post-sommer rebound-effekt ved at undgå udtørring af huden i solen. Indeholder myrteekstrakt, der virker effektivt på C. acnes, beroligende niacinamid og monolaurin, der regulerer produktionen af sebum.

Shiseido – Urban Environment Oil-Free Suncare Emulsion SPF 30
Shiseido er 150 år i år. Det er mange års erfaring i at udvikle plejeprodukter, der kan noget særligt. I 2022 er Dual care kommet til baseret på spirulina og en ’converter’, der omdanner UV-stråler til gavnligt lys i huden, mens den beskytter med faktor 30.

SÆRLIGE KONSISTENSER:
[22]
ACO – Sun Mousse SPF 30
Sol-mousse, der er let at fordele på hele kroppen. Indeholder ACOs Triple Moist Complex baseret bl.a. på den effektive fugtbinder glycerin. Vandafvisende og uparfumeret.

ACO – Ultra Light Sun Face Fluid SPF 50+
Ultralet og hurtigtabsorberende, der er perfekt under makeup. Giver en mattificerende og ikke fedtet følelse. Indeholder hyaluronsyre og antioxidanten vitamin E for både pleje og beskyttelse.

Biotherm – Waterlover Multi-resistant Milky Sun Spray SPF 50
Spray hele familien godt ind med høj SPF, så alle opnår velfugtet og beskyttet hud. Netlock-teknologien sikrer en superflydende, fugtgivende konsistens, der samtidig også er vand-, sand- og svedresistent.

Biotherm – Waterlover Youth Protection Face Sun SPF 30/50
Ultralet konsistens. Ny Netlock-teknologi betyder bredspektret beskyttelse og en fjerlet næsten usynlig konsistens for både SPF 30 og SPF 50. Indeholder Biotherms signatur-ingrediens Life Plankton og niacinamid, så pigmentforandringer får det sværest muligt. I papirbaseret tube, så brugen af plast er reduceret med 44%.

Comfort Zone – Sun Soul SPF 20 Milk Spray Anti-aging
En ultralet formel, der øjeblikkeligt absorberes og er et ikke-klistret skjold mod solens UVA- og UVB-stråler. Indeholder peptider, acerola og fugtbindere. 72% af naturlig oprindelse.

Heliocare – Mineral Tolerance Fluid SPF 50
Heliocare indeholder mineralske UV-filtre bl.a. Fernblock®, der er et planteekstrakt af bregnesorten Polypodium leucotomos, som har et stort indhold af ferulsyre. Studier har vist, at ekstraktet neutraliserer frie radikaler og genopretter skader, der er forårsaget af UV-stråler. Beskytter mod UVA, UVB, HEV og infrarød stråling (IR).

EKSTRA LÆKKER I SOLEN:
[23]
Australian Gold – RAYsistant Makeup
En hel serie af solmakeup, som er varme-, sved- og vandresistent til øjne, ansigt og læber. Makeup­produkterne komplimenterer hudens naturlige glød og tilbyder ekstra holdbarhed og solbeskyttelse.

Essence – Kissed by The Light illuminating powder
En ’allrounder’, som forener highlighter, bronzer og blush i ét produkt. Bland farverne og opnå en all-over solkysset glød eller læg highlights over kindben, under øjenbryn eller over læbebuen.

Clinique – Superdefense City Block SPF 50
En forfriskende og silkeblød creme med SPF, der leverer UV-beskyttelse hver dag – hele dagen. Vitamin E og C beskytter huden mod frie radikaler. Hurtigtabsorberende, fugtgivende formel med hyaluronsyre og hvedeprotein. Brug den som primer med et strejf af farve før makeuppen. Uden duft.

Comfort Zone – Sun Soul Tan Maximizer enhancing cream
Tan Maximizer-cremen forstærker hudens naturlige forsvarsmekanismer for at minimere fotoaldring. Den forbereder, med sit indhold af acetyltyrosineaminosyre-forstadie til melanin, huden til sol. Skal altid bruges sammen med beskyttende SPF til både krop og ansigt.

La Biosthetique – Tan Activating Body Lotion
Masser af antioxidanter, fugtbindere og en ingrediens (Dihydroxy Methylchromonyl Palmitate), der aktiverer den naturlige bruningsproces. Brug den et par dage før, du planlægger soleksponering og forsæt hele den periode, hvor huden udsættes for UV-stråling. Skal altid bruges sammen med beskyttende SPF.

Vichy – Capital Soleil UV-Age Daily Anti-Photo-Ageing Water Fluid SPF 50+ Tinted
Høj beskyttelse, niacinamid, peptider, probiotiske fraktioner, antioxidanter og Netlock-teknologien gør UV-Age Daily SPF 50+ til avanceret solpleje. Og i år kommer den i en lige så avanceret og effektiv udgave – bare med farve. Velegnet til lys til medium hudtone.

GLØD – SELVBRUNERE:
[24]
Active by Charlotte – Face Fitness / Body Fitness Cream Summer Glow
Face Fitness Cream Summer Glow indeholder ud over selvbruner også Matrixyl, der efterlader huden glat, frisk og spændstig – og med en smuk glød. Brug med eller uden faceroller først. Uden parfume og AllergyCertified. Kommer også i en udgave til kroppen: Body Fitness Cream Summer Glow.

Isle of Paradise – Hyglo Body Self Tan Serum
Self-tan for everyBODY… Bodyserum til at opnå gradvis glød. Perfekt til daglig brug, og nu fås den heldigvis i større flaske med pumpe. Fugtbinding med hyaluronsyre og beriget med signaturkomplekset af grapefrugt-, chiafrø- og avocadoolie.

La Biosthetique – Soleil Self Tanning Drops
Sund brun hud uden sol. Tilfør nogle dråber selvbruner til den daglige fugtighedspleje, og det aktive dihydroxyacetone (DHA) vil reagere med det øvre hudlags proteiner og aminosyrer og danne den brune farve. Til enhver årstid, når teinten trænger til et strejf af sommer.

Marc Inbane selvbrunerserie
DHA (dihydroxyacetone) udvundet af sukkerroer og sukkerrør giver solbrun kulør uden sol. Sammensat med blødgørende og fugtgivende ingredienser i en serie med alt, hvad hjertet begærer, til strålende smuk og sund, brun hud med fx Intense Infusion Protect Tinted Moisturizer med beskyttelse SPF 10, Natural Tanning Spray The Original, Hyaluronic Self-Tan Spray, Natural Tanning Mousse og Perle de Soleil Tanning Drops The Original.

Nordictan selvbrunerserie
Selvbrunerspray og -mousse, der på 4 timer giver en flot og naturlig sommerglød uden sol – hele året. Parfumefri og uden kedelig selvbrunerlugt. Let at påføre og 100% vegansk.

Vita Liberata selvbrunerserie
Med serien fra Vita Liberata er du sikret sommerglød hele året rundt. Du vælger selv, hvilken konsistens og type, der er din favorit – mousse, spray eller lotion. Alle er parfumefri og med et helt unikt ”moisture lock system”, som sikrer blød og gennemfugtet hud. 80% økologisk og i helt nye emballager og genanvendelige beholdere.

HÅRBESKYTTELSE:
[25]
La Biosthetique – Soleil Sun Care
At bevare hårets farve og shine i solen kræver beskyttelse. Sollyset påvirker hårets struktur og får farven til at falme. For ikke at glemme salt- og klorvandets belastning. Sun Care Conditioning Spray yder med sine UVA/UVB-filtre og polyfenoler fra solsikke både beskyttende og regenererende virkning. Plejende komplekser sørger for at håret er smidigt og glansfuldt. Håret får tilmed en sommerlig Soleil-duft. Sun Care Styling Lacquer er en non-aerosol-hårlak, der med vandafvisende UVA- og UVB-filtre beskytter hårets keratinlag og giver en smuk glans. Serien inkluderer også aftersun til håret, hvor Hair&Body Shampoo fjerner rester af salt og klor og tilfører fugtighed, samt After Sun Hydrating Hair Mask, der også tager hånd om hårets længder og indhyller dem i skøn Soleil-duft.

Wella – Invigo Sun solbeskyttelse til håret
Beskyt dit hår, som du beskytter din hud. UV-stråler, havbrise, klor og salt kan beskadige hårets overflade, hvilket gør det tørt, mat og svært at styre. UV-filtre, vitamin E og pro-vitamin B5 er med til at bevare hårets farve og struktur. After Sun Cleansing Shampoo, After Sun Express Conditioner samt UV Hair Color Protection Spray.

BØRN:
[26]
ACO – Kids Active Sun Mousse SPF 50
Det er uparfumeret, bredspektret beskyttelse, som kan smøres på ungernes hud, selv om den er våd. ACOs solprodukt til børn indeholder også et kompleks af glycerin, propandiol og diglycerin = Triple Moist Complex. Produktet er meget vand- og sandafvisende.

Derma Sun – Kids Sollotion SPF 50
Til børn, men også til voksne med sart hud. Svanemærket, AllergyCertified og anbefalet af Asthma Allergy Nordic. Den er uparfumeret, koralrevsvenlig og certificeret vegansk.

SERIER:
[27]
La Roche-Posay – Anthelios UVMUNE 400 SPF 50+
Effektiv beskyttelse mod ultralange UVA-stråler (380-400 nm) med en helt ny UV-filter-teknologi – Meroxyl 400. Bestsellerprodukter fra La Roche-Posay relanceres med det nye filter, men i samme velkendte ultralette konsistenser. SPF 50+ som invisible fluid eller hydrating cream.

Green People – relancering i ny emballage
Bredspektret UVA-/UVB-beskyttelse i kombination med naturlige og økologiske ingredienser, der inkluderer aloe vera, grøn te og edelweiss. Hele solserien er nu relanceret i plantebaseret CO2-neutral emballage baseret på sukkerrør.

Comfort Zone – Sun Soul SPF 30 Face Cream Anti-aging, Cream Anti-aging SPF 30/50 uden parfume + Face & Body After Sun
De bedste solcremer er dem, som du elsker at bruge. De skal beskytte huden, og samtidigt respektere havene omkring os. Comfort Zone introducerer i 2022 en ny version af solserien Sun Soul, der giver bred UVA-/UVB-beskyttelse og forebyggelse af fotoældning. Alle formler er veganske og indeholder op til 96,5% af naturlig oprindelse. Kommer i forskellige konsistenser, SPF-værdier og både parfumeret og uden duft. CO2-kompenseret hele vejen fra start til forbruger. 100% genanvendt plast eller plast udvundet af vedvarende ressourcer og genbrugspapir.

La Biosthetique – Soleil Sun Care Lotion SPF 30 / Invisible Body Spray SPF 20 / Cream Sensitive SPF 50+ / Stick SPF 50+
Nyeste UV-filtre og et kompleks udvundet af solsikkefrø, naturlige antioxidanter og rosmarinekstrakt beskytter selv de dybereliggende hudlag mod skader. SPF 30-lotionen indeholder også en bruningsaktivator, der giver langtidsholdbar farve. Sprayen med SPF 20 gør dig hurtigt klar til solen. Vandfast, transparent og let medgørlig. SPF 50+ er god til de ømfindtlige hudtyper, og sunsticken med SPF 50+ er bare et musthave til de udsatte hudområder som læber, kinder, pande, næse og skuldre.

Vichy – Capital Soleil Cell Protect SPF 30 og 50+
Capital Soleil Cell Protect er avanceret solbeskyttelse med filtre mod UVB, UVA, lange UVA-stråler og antioxidanter. Findes i spray med SPF 30 og SPF 50+ med en opfriskende, let konsistens, der baseret på Netlock-teknologien giver solfiltre i mikrodråber i et produkt, som hverken fedter eller klistrer, men giver en usynlig finish. I serien er også en Spray Kids SPF 50+ uden parfume.

AFTER SUN:
[28]
Derma Sun – After Sun Sorbet
Svalende og fugtgivende sorbet, der har en let og lækker konsistens baseret på aloe vera, sheabutter og glycerin. Allergi- og miljømærket samt certificeret vegansk. Uden parfume og farvestoffer.

La Biosthetique – Soleil After Sun Soothing Body Lotion
Kølende after sun til huden. Masser af fugt og ingredienser, der kan reducere rødme. Afslappet hud er bedst til at bekæmpe frie radikaler, der opstår som følge af UV-stråling. Indholdet af naturlige antioxidanter hjælper kroppens forsvarsmekanismer med arbejdet.

La Biosthetique – Soleil After Sun Soothing Facial Cream
Den fugtgivende after sun til ansigtet er kølende førstehjælp, der binder de frie radikaler, som er opstået som følge af sollyset. Et kompleks udvundet af solsikkefrø og rosmarinekstrakt stimulerer hudens eget forsvar.

Netlock-teknologi er udviklet og patenteret af L’Oréal. Teknologien er en ny generation af emulsioner, der lægger en ensartet film på hudens overflade, som ”låser” UV-filtrene fast til huden.

***

Lad os hylde de lokale frisører

Posted By Beautynews On In Nyheder | No Comments

Nyt initiativ skal støtte og hylde de lokale frisører.

Efter nogle hårde år for frisørbranchen har Wella Company taget initiativ til sætte fokus på frisørsalonerne og skabe positiv opmærksomhed om frisørernes vigtige rolle i hverdagslivet for mange mennesker. Det nye initiativ hedder Wella Fund og lanceres i hele Norden i 2022.

Wella Danmarks landechef, Kenneth Lundskov, fortæller: “Vi vil gerne vise vores støtte ved at give tilbage til både industrien og lokalsamfundet. En frisørsalon er så meget mere end et sted, du klipper, farver og styler dit hår. Det er et sted, hvor mennesker mødes, livshistorier deles, og hvor der sker virkelige forandringer både indeni og udenpå. De lokale saloner opbygger tætte relationer til deres kunder og skaber loyalitet år efter år.” Wella fund handler om at fortælle historien og vise taknemmelighed over for frisørbranchen med fokus på de lokale frisørsaloner.

Præmien
Med stiftelsen af Wella Fund har frisørsaloner mulighed for at vinde 1 års forbrug af Wella-produkter til en værdi af  op til kr. 500.000 (baseret på salonens størrelse). Alle kan dermed sætte en stemme på og nominere deres frisørsalon, som kan ende med den store præmie og ikke mindst hyldest.

Nomineringsperioden er åben fra 17. maj til 7. august.
Finalister nomineres fra 26. august til 30. september.
Vinderen findes den 7. oktober.

Kriterier for ansøgning

 

Ansøgningen skal indeholde en beskrivelse af, hvorfor salonen fortjener at vinde Wella-fonden. Vinderen skal være vært for en Wella-uge, der inkluderer en dag med velgørenhedsarbejde, der giver tilbage til lokalsamfundet. Salonen vælger selv en lokal velgørenhedssag.

Vinderen
I slutningen af august udvælger juryen fem saloner med geografisk fordeling i Danmark (nord, vest, syd, øst og København) til semifinalerne. Vinderen af de fem finalister modtager 1 års forbrug af Wella-produkter til en værdi af op til kr. 500.000 (baseret på salonens størrelse). De øvrige fire semifinalister modtager hver Wella-produkter til en værdi af kr. 10.000.

Vindersalonen forpligter sig til at være vært for Wella Week, som giver dem mulighed for at give tilbage til lokalsamfundet. Wella Week er en intensiv uge med arrangementer og aktiviteter i salonen, som kan være med til at øge engagementet og interessen for salonen i lokalsamfundet.

Klik her for at nominere din egen salon eller din yndlingssalon:

NOMINER [29]

Husk: Nomineringsperioden er fra 17. maj til 7. august 2022, og vinderen annonceres 7. oktober 2022.

Juryen
Juryen består af:

 

[30]

 

***

 

Cirkulær beauty

Posted By Beautynews On In Brancheinformation | No Comments

Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål er kommet med deres første anbefalinger til, hvordan virksomhedernes bæredygtighed og arbejde med samfundsansvar kan styrkes.

Danske virksomheder står i de kommende år i en ny virkelighed, hvor samfundsansvar og bæredygtighed bliver afgørende. Der kommer nye lovgivningskrav fra EU, og også krav fra investorer, forbrugere og kunder, der presser på med forventninger til virksomhedernes bæredygtighed. Det gælder også kosmetikbranchen, hvor vi vil se et skift fra lineær til cirkulær tankegang. Det er ikke nok at claime bæredygtighed – der skal handling bag ordene.

Formanden for Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål, Steen Gade, udtaler i en pressemeddelelse fra Erhvervsstyrelsen:

“Danmark har potentialet til at blive et foregangsland for, hvordan virksomhederne arbejder med bæredygtighed og samfundsansvar, men det kræver, at den bæredygtige omstilling kommer op i gear. Mange virksomheder er allerede begyndt at opgøre deres klimaaftryk men også miljø og biodiversitet, ordentlige arbejdstagerforhold og menneskerettigheder i hele værdikæden skal være en naturlig del af det at drive en ansvarlig virksomhed.”

Rådet har netop sendt 7 anbefalinger til regeringen med fokus på at forberede virksomhederne på de nye krav og forventninger til bæredygtighed, hvilket kræver viden og kompetencer, nye værktøjer og brug af data.

Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål’s 7 anbefalinger er:

  1. Bedre vejledning og rådgivning for at styrke SMV’ernes (SMV = Små og Mellemstore Virksomheder) viden om nye bæredygtighedskrav.
  2. De rette kompetencer til en grøn, bæredygtig og socialt ansvarlig omstilling.
  3. Større fokus på virksomhedernes due diligence og ansvar i værdikæder.
  4. Information om ESG- og bæredygtighedsrapportering.
  5. Nemme værktøjer til opgørelse og rapportering af bæredygtighedsdata.
  6. Nemme, digitale løsninger til deling af bæredygtighedsdata.
  7. Alle danske virksomheder anbefales at opgøre deres klimaaftryk for scope 1 og scope 2 samt påbegynde arbejdet med at opgøre for scope 3 i takt med udvikling i tilgængelige værktøjer og vejledninger i alle tre scopes.

 

Se uddybning af alle syv råd her:
https://erhvervsstyrelsen.dk/raadet-samfundsansvar-og-verdensmaal-2021-2025 [31]

Om Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål:

Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål er regeringens platform og sparringspartner, når det gælder virksomheders strategiske arbejde med samfundsansvar og verdensmålene.

Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål indledte sit arbejde i oktober 2018 og blev i juni 2021 ændret med et opdateret kommissorium, en ny formand og flere nye medlemmer. Kommissoriet er eksempelvis blevet uddybet i forhold til Rådets opgave med at understøtte erhvervslivets grønne og bæredygtige omstilling. Rådets mandat er midlertidigt og løber i fire år fra den 23. juni 2021.

Rådet er uafhængigt af regeringen, men Regeringen kan anmode rådet om at tage bestemte problemstillinger op.

Kilde: www.erhvervsstyrelsen.dk [32]

***

Ninas leder i maj-nummeret

Posted By Beautynews On In Blog | No Comments

Kære læser

Aaah, så er det ved at være sommer, og vi håber på en lang og solrig sommer oven på en lidt langstrakt vinter. Jeg skal holde sommerferie i Danmark, en stor del af tiden bliver tilbragt i vores sommerhus ved Limfjorden, hvor vi holder meget af at være. Og uanset om sommeren tilbringes i Danmark eller under sydligere himmelstrøg, kan det ikke siges for ofte: husk lige solcremen! En undersøgelse fra YouGov viser, at 20% af os aldrig anvender solcreme i Danmark – fordelt på køn er det 15% af kvinderne og hver 4. mand (25%). Særligt de unge i alderen 18-29 har undladt at bruge solcreme, fordi de så føler sig fedtet. Derfor er det så vigtigt at finde en solcreme, du kan lide, så du rent faktisk får den brugt. Det fortæller Anne-Dorte Mathiesen om i artiklen om dette års nyheder og trends inden for sol- og brun-kategorien.

I dette nummer ser vi nærmere på hyaluronsyre som ingrediens i skønhedsprodukter. Dette molekyle er vigtigt for fugtning af vores hud, og det findes i mange størrelser, der har hver deres specifikke funktion. Her gælder det: size does matter!

Vi dykker også ned i hormoners betydning for huden og kroppen. Især i forbindelse med overgangsalderen ser vi store ændringer i huden som følge af dalende østrogenproduktion. Det har Anne Absalonsen talt med ”hormonekspert” Sally Walker om i artiklen om hormonal beauty.

Vi kommer vidt omkring i dette nummer, hvor vi også sætter fokus på nogle beauty accessories: Dels har Mette Bundgaard skrevet om Gua Sha og jaderuller, som er blevet populære værktøjer i skønhedsbehandlinger. Og dels ser vi på genbrugsprodukter, hvor der lanceres mange gode bud på alternativer til smid-væk vatrondeller, vatpinde m.m.

Endelig skal der lyde et stort TILLYKKE til alle nominerede og vindere af Danish Beauty Award 2022. I skrivende stund har vi netop afholdt den årlige store branchefest, som blev et brag af en aften. Efter 2020, hvor DBA måtte afholdes virtuelt, og 2021 hvor DBA afholdtes i en beskåret udgave, kunne vi i 2022 endelig åbne op for det helt store show med fuldt hus, masser af underholdning og et skønt after party. Se her i bladet, hvem der blev nomineret, og hvem der vandt.

Med dette og meget mere siger vi rigtig god læselyst og på gensyn i næste nummer af Kosmetik den 1. september 2022.

Med venlig hilsen

Nina H. Kluge
Ansv. redaktør

 

Leverandørregister 2-2022

Posted By Beautynews On In Brancheinformation | No Comments

I hver udgave af KOSMETIK-bladet bringer vi en oversigt over, hvilke produkter branchens leverandører fører. Du kan se den seneste version af leverandørregisteret her: Leverandørregister 2-2022 [33]

Maj-nummeret er på vej

Posted By Beautynews On In Brancheinformation | No Comments

Nu er KOSMETIKs maj-nummer på vej med posten til alle vores læsere. Glæd dig til at læse om Hormonal Beauty, om sæsonens nye solprodukter og om genbrugsvatrondeller. Få tips til brugen af gua sha og rollere. Og ikke mindst: få det fulde overblik over alle dem, der var nomineret til Danish Beauty Award 2022, og dem der vandt. Med dette og meget mere siger vi rigtig god læselyst!

 

Danish Beauty Award 2022 – og vinderne er…

Posted By Beautynews On In Artikler | No Comments

Den 29. april blev Danish Beauty Award 2022 afholdt i Tivoli Congress Center i København. For første gang i flere år kunne der endelig festes igennem. I 2020 blev DBA afholdt virtuelt, og i 2021 var det en aften, der stadig var præget af corona-restriktioner. Og endelig kunne vi så i år afholde et DBA, som vi plejer, med prisuddeling, underholdning, middag og afterparty.

Aftenens værter var Ditte Haue & Martin Brygmann, som guidede gæsterne igennem de 38 priser til skønhedsbranchens bedste produkter, behandlinger og steder. Her får du et samlet overblik over alle de nominerede og hvem, der vandt:

Danish Beauty Award 2022 nominerede og vindere [34]

 

Artiklen er fra Fagbladet Kosmetik, maj 2022.

***