Musikken spiller og stemningen er høj. Det er dejligt at være på festival. Men hvordan klarer jeg mine daglige beauty-rutiner, når der er kø ved badevognen, og udvalget af skønhedsprodukter er begrænset?

Nu tager jeg afsted til SMUKFEST, Danmarks smukkeste musikfestival , flot beliggende inde i bøgeskoven ved Skanderborg omgivet af sø, skov og marker. Der ER virkelig smukt, og musikudvalget er upåklageligt bredt, så der er noget for enhver smag. Jeg har allerede sat mange krydser i musikkalenderen og glæder mig til at blive underholdt med musik fra morgen til aften.

Livet i campen er i sig selv også en oplevelse. Store områder med telte, dåser, Hummelæsker, grisehytter og andre opfindsomme overnatningsmuligheder fyldt med glade mennesker og masser af musik fra lokale musikanlæg. Og her ankommer jeg med mine pakkenelliker, som normalt ville omfatte en større beautybox med alskens gode skønhedsprodukter, spejl, føntørrer m.m., men på festivalturen er jeg nødt til at tænke kreativt. Hvad har jeg reelt brug for, og hvordan får jeg mest muligt ud af mindst muligt, så det fylder minimal plads, kun tager en øjeblik og frem for alt kan holde mig smuk på SMUKFEST?

Forberedelse

For at lette behovet for makeup på festival er det en god idé lige at få ordnet vipper og bryn inden afgang. Alt efter temperament kan det være en farvning af vipperne eller påsætning af vippeextensions, og så er velformede og ensfarvede bryn lige prikken over i’et for ansigtet.

Barbering eller voksning af de områder, hvor man ikke ønsker synlige hår, hører også til forberedelserne inden festivalstart. Enten hos en skønhedsklinik eller hjemme med et DIY-produkt fra fx Veet.

Giv neglene en gang lak, og gerne en der holder hele ugen som fx CND Vinylux-lakker, der holder i op til 7 dage med brug af Weekly Top Coat.

Mens musikken spiller

Vi håber naturligvis på sol fra en blå himmel i hele SMUKFEST…selvom vejrudsigten lige nu ikke helt lover det. Men under alle omstændigheder omfatter min baggage en solcreme med minimum faktor 15, som kan bruges både til ansigt og krop som fx P20.

Find inspiration til valg af solcremer her

Rens – også uden vand

Kø ved toiletvognen skal ikke hindre min daglige afrensning. Jeg tager helt sikkert renseservietter med, så kan jeg klare renserutinen i mit telt. Jeg vælger cleansing wipes, der fjerner både makeup, urenheder, snavs og overskydende fedt fra huden som fx Ole Henriksens dejlige renseservietter i Truth-serien, der også er fyldt med C-vitamin til glæde for min hud.

Jeg tager dog også lige min nye makeupfjerner-klud fra Makeup Eraser med. Den er så smart: fjerner makeuppen kun ved brug af vand, takket være den særlige overflade på kluden. Oplagt til festival – enten ved brug i badeteltet eller blot dyppet i lidt vand hjemme i mit telt.

Den uundværlige fugt og næring

Selvom jeg er på festival, har min hud stadig brug for sit daglige fugtboost, og jeg vælger en creme med både fugt og næring, som kan bruges både som dag- og natcreme – og i rejsestørrelse, naturligvis, og det er Sisley Ecological Compound Day and Night

Frisk huden op, mens musikken spiller

Jeg skal helt sikkert have en mist med i håndtasken, så jeg både morgen, aften og i løbet af dagen kan friske ansigtet op, køle huden og tilføre næring midt i støvet på festivalpladsen. Der findes mange dejlige mists med fine plejende egenskaber, som fx Shiseidos Ibuki Quick Fix Mist, som både opfrisker tør og træt hud, supplerer hudens NMF og samtidig fjerner en fedtet og blank overflade med Anti-Shine Complex. Og så er den lille og handy til tasken.

Find inspiration til valg af mists her

Hold bakterierne på afstand

Et hånddesinfektionsprodukt er et musthave i festivalkittet. Uanset om man får vasket hænder jævnligt eller ej, vil der florere bakterier på en festival, og med en desinfektionsgel kan bakteriesmitten begrænses, som eksempelvis The Body Shops Purifying Hand Gel i Absinthe-serien.

Og hvad med håret?

Det kan være svært at vaske hår hver eller hver anden dag på festival, men man kan komme langt med en god tørshampoo i baggagen. Et pust med en dry shampoo tager det fedtede look ved hårrødderne, frisker håret op, og så er det jo først og fremmest et stylingprodukt, som kan hjælpe med at få håret til at sidde også på 2. eller 3. dagen. Nioxin Instant Fullness Dry Cleanser modvirker fladt og beskidt hår ved at absorbere overflødigt talg, så hovedbunden efterlades ren og opfrisket.

TIP:

På SMUKFEST er der heldigvis ordentlige toiletter med træk & slip samt vaske og spejle, så det er muligt at klare renserutinen ved en vask foran et spejl. Og i badeteltet plejer SMUKFEST at have føntørrere til rådighed i beautyområdet med spejle og plads til girly-time!

Rigtig god festival!