Ninas leder i februar-nummeret

Kære læser,

Vi er i fuld gang med 2022, og det er et år, vi forventer os meget af oven på to år med nedlukninger og restriktioner – men ikke et ord mere om corona. Nu glæder vi os bare til forårets komme.

I dette nummer af Fagbladet Kosmetik stiller vi bl.a. skarpt på collagen. Det vigtige protein er blevet en superingrediens i både hudpleje og kosttilskud, og det er ikke så underligt, når man ser på proteinets mange evner. Men collagen findes kun i dyreriget, så hvordan kan vi nu se veganske collagenprodukter? Det kræver en nærmere forståelse for proteinets struktur og et kig ind i kroppen, og den rejse tager Jerk W. Langer os med på i artiklen om bindevævets vigtige byggesten.

En anden vinkel på hudens genetik får vi serveret i Anne-Dorte Mathiesens artikel om hyperpigmentering, hvor speciallæge i dermatologi, Christina Skovbølling Haak, forklarer, hvordan melasma opstår, og hvad vi kan gøre ved det. Lyt til hudlægens råd, nu hvor solen er på vej!

”Kald det kærlighed” hedder Anne Absalonsens artikel om hudens behov for berøring, om hudsult, om neurodermatologi og om, hvordan stress og bekymringer viser sig i huden. Vi kommer ind på alt fra nervesystemet til hormoner og ansigtsyoga, og det er virkelig spændende læsning. Jeg lærte et nyt udtryk her: Anxi-aging – og det er ikke en stavefejl, men en sammentrækning af ’anxiety’ og ’aging’.

I vores artikelserie om vitaminer til hud, krop og hår er vi kommet til E, som er et vitamin, der spiller en stor rolle på antioxidant-holdet. Det fortæller Anne-Dorte Mathiesen meget mere om i artiklen om forsvaret mod de frie radikaler.

Vi har i dette nummer fået makeupartist Mette Bundgaard til at fortælle os, hvordan vi skal bruge de meget hypede beauty blenders – altså de små (ofte trekantede) makeupsvampe, som er så supergode til foundation, men også til mange andre ting.

Med dette og meget mere siger vi rigtig god læselyst og på gensyn i næste nummer af Kosmetik den 16. maj 2022.

Med venlig hilsen

Nina H. Kluge
Ansv. redaktør

 

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce