Ansatte undgår maske uden påkrav

Fra i dag, den 1. december 2021, er bekendtgørelsen om mundbind for de ansatte i detailhandlen ændret således, at arbejdsgiveren slipper for det administrative arbejde med at udstede et påbud om coronapas.

I mandags blev igen indført krav om, at kunder og ansatte i detailhandlen skal bære mundbind/visir. Medarbejdere i detailhandlen skal bære mundbind/visir, medmindre de kan forevise gyldigt coronapas. I første omgang var det et krav, at arbejdsgiveren havde fremsat pålæg om forevisning af coronapas i henhold til lov om arbejdsgiveres adgang til at pålægge lønmodtagere forevisning af coronapas, test for covid-19 mv., og at medarbejderen havde efterkommet dette pålæg.

Men fra i dag, den 1. december 2021, er det muligt for medarbejdere at undgå af bære mundbind, uanset om virksomheden formelt har fremsat pålæg om forevisning af coronapas. Nu er det nok, at medarbejderen rent faktisk har coronapasset. Det er således frivilligt for medarbejderen at forevise coronapas for derved at kunne undgå at bære mundbind. Det vil fortsat være op til arbejdsgiveren at kontrollere medarbejdernes coronapas.

Læs mere om ændringen i reglerne her:

Erhvervsministeriet

Dansk Erhverv

Coronapas på klinikker
Hos de liberale personrelaterede serviceerhverv som frisører og kosmetologer gælder fra mandag den 29. november 2021, at kunder skal fremvise coronapas. Læs mere her:

Dansk Kosmetolog Forening

*****

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce