Beauty blender – den multifunktionelle makeupsvamp

Makeupsvampen har kronede dage og især den version af det populære makeup-redskab, som kaldes beauty blender.

Artikel fra Fagbladet Kosmetik februar 2022 af Mette Bundgaard (se artiklen i PDF-format her: Beauty blender)

Makeupsvampe er igen blevet et populært redskab til påføring af foundation og andre makeupprodukter, da de er nemme at styre. Er du mere til at bruge en pensel eller dine fingre, kan du slutte af med at bruge en makeupsvamp ved at duppe den rundt i ansigtet for at fjerne overskydende foundation, concealer og blush – det giver en perfekt finish.

Sådan bruger du en makeupsvamp

  • Anvend en tør svamp, hvis du ønsker fuld dækning af din foundation, og en fugtet for en lettere dækning.
  • En makeupsvamp suger mere foundation end en pensel. Er svampen fugtet før brug, hjælper det på problemet.
  • Brug den store flade på svampen til de store flader i ansigtet, og til udtoning af foundation ved hårgrænsen og kæbelinje. Spidser og eventuelle kanter anvendes under øjnene, i den indre øjenkrog, ved næsefløjene, omkring munden og under øjenbrynene.
  • Du kan også bruge makeupsvampen til contouring, og til påføring af cremeblush, highlighter og concealer.
  • Har din blush forvildet sig op i de små rynker om øjnene – det fremhæver rynkerne, og det er der jo ingen grund til – fjernes farven med en let fugtet makeupsvamp.
  • Svampen kan også bruges som en slags ”viskelæder”, hvis øjenskyggen er kommet på afveje.

 

Rengøring af makeup svamp og beauty blender
Det er meget vigtigt at rense svampen, helst hver dag, da bakterier virkelig trives i en makeupsvamp, og bliver overført til din hud, når du bruger den.

Der findes flere forskellige renseprodukter til makeupsvampe og pensler i handlen, men en håndsæbe eller shampoo med naturlige ingredienser, kan også gøre det.

Sådan gør du:

Håndsæbe
Fugt svampen og gnid den mod sæben, til der dannes et hvidt skum.
Arbejd skummet grundigt ind og skyl omhyggeligt med masser af rent vand.
Pres blidt overskydende vand ud.

Flydende sæbe eller shampoo
Fugt svampen og kom den flydende sæbe direkte på makeupsvampen, og følg den samme metode som ved håndsæben.

Lad svampen tørre et ventileret sted.

TIP!
En makeupsvamp eller beauty blender holder i gennemsnit i tre til fire måneder, alt efter kvalitet.

Med en af de små Professional Blending Sponges Micro fra M. Cosmetics kan du påføre eller korrigere din concealer eller highlighter super præcist i selv de mindste områder som øjenkrogen, under brynene og ved næsefløjen.

Tromborgs nye Makeup Sponge er helt uden kanter, så du undgår synlige linjer, og får et ensartet resultat, hvad enten du bruger en flydende foundation eller en mineral foundation.  Den spidse ende kan bruges til at korrigere din concealer med.

Den ovale Beauty Sponge fra Nilens Jord er skåret over i toppen, så den har hele tre anvendelsessider. Svampen kan både bruges tør eller let fugtet, alt efter hvilken dækningsgrad af din foundation, du ønsker dig. Den ligger godt i hånden, og er rigtig god at blende med, så du slipper for overgange ved kæbeben og hårgrænse.

 

Den veganske og prisvenlige makeupsvamp Makeup & Baking Sponge fra essence kan både bruges til at påføre forskellige former for foundations samt presset og løst pudder.

Radiant Professional Makeup Blender kan anvendes til alt lige fra farvede dagcremer til contouring og blush. Den latexfrie svamps runde side bruges til at påføre makeupprodukterne i hele ansigtet, og den skarptskårne side giver perfekte resultater omkring øjne, næse og mund.

Idun Minerals Makeup Sponge er en blød og behagelig latexfri svamp, der fint fordeler foundation og concealer og andre flydende eller cremede produkter som highlighter og blush.

Real Techniques introducerede sidste år Sponge+ Complexion, en serie af rense-, hudpleje- og makeupsvampe med aktive ingredienser som probiotica, kaolinler og vegansk kollagenbooster, der bliver aktive i forbindelse med vand. Svampene har desuden antimikrobielle egenskaber, der holder dem rene i længere tid. I serien findes der også to setting sprays, som enten sprayes direkte på huden for at forbedre makeuppens holdbarhed, eller sprøjtes på makeupsvampen og efterfølgende duppes på, for at sætte makeuppen.

Undlad at smide din makeupsvamp ubeskyttet i din makeuppung. Lad den blive hjemme, eller kom den i Real Techniques smarte Premium Sponge Case, der effektivt og hygiejnisk beskytter svampen.

***

 

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce