L’Oréal køber Aesop

L’Oréal har netop underskrevet en aftale med brasilianske Natura &Co om at købe det australske beauty brand Aesop for 2,5 milliarder US dollars.

Et salg i den størrelsesorden er det største salg af et luksusmærke i Australiens historie, skriver The Sydney Morning Herald.

Aesop blev stiftet i 1987 i Melbourne, Australien, og er verdenskendt for sine hud-, hår- og kropsprodukter. Med sin karakteristiske ravfarvede emballage, plantebaserede ingredienser, bæredygtige og veganske formuleringer har Aesop udviklet sig til et globalt supermærke. Aesop sælges p.t. i omkring 400 butikker på tværs af USA, Europa, Australien, New Zealand og Asien og har i 2022 åbnet sin første butik i Kina.

Aesop havde en omsætning på 537 millioner US dollars i 2022.

Nicolas Hieronimus, administrerende direktør i L’Oréal Group, fortæller i en pressemeddelelse, at L’Oréal vil bidrage til at udnytte Aesops enorme vækstpotentiale, især i Kina og i travelretail-handlen, og han udtaler: “Aesop er indbegrebet af avantgarde beauty, og produkterne er lavet med stor omhu og enestående sans for detaljer. De er en fremragende kombination af urbanitet, hedonisme og indiskutabel luksus.”

Natura &Co. overtog i 2012 en ejerandel på 65% af Aesop og købte formelt virksomheden i 2016. Siden da er Aesops salg næsten 20-doblet fra 28 millioner US dollars i 2012 til 537 millioner US dollars i 2022, ifølge CNN Business. I løbet af det seneste år har Aesop haft en tocifret vækst i omsætningen.

Fábio Barbose, administrerende direktør i Natura &Co, udtaler blandt andet: “Frasalget af Aesop markerer en ny udviklingscyklus for Nature &Co. Med en styrket finansiel struktur og en afgearet balance vil Natura &Co være i stand til at skærpe vores fokus på vores strategiske prioriteter, især vores investeringsplan i Latinamerika. Vi vil også være i stand til at koncentrere os om at fortsætte med at forbedre The Body Shops forretning samt fokusere på Avon Internationals fodaftryk.” Og han slutter: ”Vi er overbeviste om, at Aesops væksthistorie vil fortsætte under ejerskab af L’Oréal og ønsker Aesop fortsat succes i dette nye kapitel.”

Det var L’Oréal, der i 2017, solgte The Body Shop til Natura &Co.

Den endelige lukning af aftalen om L’Oréals køb af Aesop fra Natura &Co er betinget af myndighedernes godkendelse og forventes afsluttet i 3. kvartal 2023.

***

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce