Ninas leder i november-nummeret

Kære læser

Endnu et ”corona-år” lakker mod enden, og heldigvis er alt gået den rigtige vej det sidste halvår, primært takket være et effektivt vaccinationsprogram i Danmark, men også takket være omfattende støtteordninger for erhvervslivet, som nok har reddet nogen og sikret økonomisk overlevelse, selvom det ikke har været uden udfordringer, og mange er stadig udfordret.

Vi har til dette nummer af KOSMETIK talt med flere i branchen om, hvordan det er gået på duftmarkedet, som man måske forventede ville have lidt under corona, men det forlyder paradoksalt nok, at det faktisk er gået meget godt. Af det kan vi så lære, at det ikke er behovet for at dufte godt for andre, der har styret forbruget, men at det derimod mere handler om at gøre noget godt for sig selv. Det kan du læse mere om i Kitt Andersens artikel om duftmarkedet 2021.

Og så til noget helt andet: i august startede The Body Shop og Dove kampagnen ”Save Cruelty Free Cosmetics”. Hvorfor dog det, tænker du måske, for vi har jo haft forbud mod dyreforsøg i kosmetikbranchen siden 2013. Men der er nu opstået modsatrettede interesser, idet Det Europæiske Kemikalieagentur har foreslået dyreforsøg på visse ingredienser, og nogle af disse ingredienser anvendes også i kosmetiske produkter. Det er en kompliceret affære, men Anne-Dorte Mathiesen har forsøgt at redegøre for de konfliktende retningslinjer i artiklen om dyreforsøg. Læs med og bliv klogere. Der er i øvrigt også et link til underskriftsindsamlingen, hvis du vil være med til at påvirke beslutningen i EU.

Jeg vil her bringe en stor lykønskning til Estée Lauder Companies, som i år fylder 75 år. Det kan du læse mere om i artiklen om Estée Lauder. Det er en fantastisk historie om Mrs. Lauder, der baseret på en stor portion vilje og masser af hårdt arbejde kæmpede sig op til at blive en verdensomspændende succes. Som hun selv sagde: “I never dreamed of success. I worked for it.”

Med dette og meget mere siger vi god læselyst – og rigtig god julehandel. På gensyn i næste nummer af Kosmetik den 20. februar 2022.

Med venlig hilsen
Nina H. Kluge
Ansv. redaktør

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce