Ninas leder i september-nummeret

Kære læser

Vi kommer vidt omkring i dette nummer, så der er læsestof for enhver. Vores temasider handler om hår og hårprodukter, og der er virkelig lanceret mange nye, spændende hårprodukter på det danske marked i år. En af de trends, vi ser, er skinification. Vi har skrevet om det før, men det slår for alvor igennem nu: hårpleje bliver som hudpleje. Vi ser både creme, serum og masker, der skal pleje hovedbunden, fordi den er hele grundlaget for et smukt, sundt og skinnende hår. Og især på hårvækst-området ser vi mange nye produktlanceringer. Curly Girl-fænomenet har også for alvor fået fat i markedet, og der kommer hele produktserier målrettet krøllet hår.

Skal vi beskytte huden mod blåt lys? Det spørgsmål får vi svar på i Anne-Dorte Mathiesens artikel om det blå lys. Og svaret er, at der er forskel på blåt lys, alt efter om det kommer fra solen, fra elektroniske enheder, eller om det er det ufarlige blå LED-lys, vi bruger til behandlinger.

Markedet for herreprodukter har i mange år ventet på et gennembrud for makeup til mænd. Men måske skal vi ikke se så kønsopdelt på markedet. Der er god gang i både hudpleje og makeupprodukter til mænd, og det skyldes nok, at vi ser mere kønsneutralt på produkterne – og på kønnene, hvor vi nu taler om gender i stedet for køn og dermed går fra den binære kønsopfattelse til et spektrum af køn, der kan kaldes sociale køn. Læs mere i Anne Jydby Absalonsens artikel om ”De nye mænd”.

Upcycling og cirkulær beauty er noget, der optager vores branche meget. Industrien arbejder på at reducere råvareforbrug, at anvende genbrug og at sætte mindst muligt aftryk på kloden. Her er upcycling et godt tiltag, hvor restprodukter fra andre varekategorier kan anvendes som ingredienser i skønhedsprodukter.

Kollagenmarkedet har vi også skrevet om i dette nummer. Vi har bl.a. kigget ind i en rapport om markedets vækst de næste fem år. Og så har vi talt med Vild Nord, som er fusioneret med deres norske kollega og nu bliver en større spiller på markedet.

Sidst, men ikke mindst, har vi været med på modeugen og fulgt hår- og makeupartist Sidsel Marie Bøg backstage. Se de flotte billeder og læs om, hvordan Sidsel lægger en formidabel makeup til de flotte shows.

Med dette og meget mere siger vi rigtig god læselyst og på gensyn i næste nummer af Kosmetik den 5. november 2022.

Med venlig hilsen

Nina H. Kluge
Ansv. redaktør

 

***

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce