Ninas leder i september-nummeret

Kære læser,

Vi har nu udsendt Fagbladet KOSMETIKs september-nummer til alle vores læsere. Og her kan du læse mine indledende ord i dette nummer:

Den forgangne sommer startede tragisk, da jeg i juni modtog besked om, at Helle Forum var død. Pludseligt og meget chokerende. Hjertet stoppede med at slå, og Helles liv stod ikke til at redde. Det er et stort personligt tab for mig, et stort fagligt tab for Fagbladet Kosmetik, et stort tab for kosmetikbranchen, men frem for alt et stort tab for Helles mand, børn og børnebørn. Helle har skrevet artikler til Fagbladet Kosmetik i 25 år, og jeg tror ikke, at jeg overdriver, når jeg siger, at hele branchen kendte, respekterede og elskede Helle – både hendes store faglige viden, hendes sproglige begavelse og hendes elskelige person. Æret være Helles minde.

Til trods for en svær tid med sorg har vi fået sammensat et nummer af Kosmetik-bladet, hvor vi kommer vidt omkring i emnerne:

Greenwashing er et ord, vi hører meget for tiden. I alle brancher, også i kosmetikbranchen. Og det har Anne-Dorte Mathisen skrevet en spændende artikel om, hvor vi ser på (mis)brug af anprisninger som bæredygtig, klimavenlig, grøn osv. Det handler om at have dokumentationen i orden, når man bruger sådanne claims. Forbrugerombudsmanden har sendt en kvikguide om kravene til grøn markedsføring i høring, og vi taler med både Dansk Erhverv og Forbrugerombudsmandens kontor om brugen af de ”grønne” ord.

Efter lang tids skjul bag mundbind er læberne nu endelig sluppet ud i det fri, og vi har bedt makeup-artist Mette Bundgaard fortælle om de nyeste læbetrends og give gode tips til flotte læber. Læs med i artiklen ”Læberne frem i lyset”.

Også håret er kommet frem i lyset. Nogle trends er opstået som følge af frisørernes corona-nedlukning, og det hår, frisørerne nu får i hænderne er ofte både blevet gråt og med naturkrøl. Det er to trends, som præger markedet lige nu, hvor både styling og produkter er udviklet ud fra disse nye tendenser. Det har Kitt Andersen skrevet artiklen ”Identiteten sidder i håret” om, hvor vi bl.a. taler med frisørerne Dennis Knudsen og Ronni Lund om tendenserne. Og et af de udtryk fra artiklen, som jeg synes er rigtig stærkt er: Silver Sisters – kvinder der elsker deres sande hårfarve!

Med dette og meget mere siger vi god læselyst og på gensyn i næste nummer af Kosmetik den 5. november 2021.

Med venlig hilsen

Nina H. Kluge
Ansv. redaktør

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce