Selskabet bag de to norske parfumeri-kæder VITA og Loco er i dag gået KONKURS.

Konkursen af så stor en kæde i den norske detailhandel kan få betydning for de danske kosmetikvirksomheder, der er leverandører til det norske marked, vurderer Nina H. Kluge, ansv. redaktør på Fagbladet Kosmetik.

Konkursen rammer driften af 207 franchisedrevne VITA-butikker over hele Norge med i alt 1.000 ansatte, skriver selskabet i en pressemeddelelse. Endvidere rammes selskabets 23 selvejede Loco-butikker samt 300 ansatte  på selskabets hovedkontor i Oslo og selskabets logistikvirksomhed i Mjøndalen.

Cosmetic Group skriver i en pressemeddelelse i dag, at detailhandlen i Norge er i ændring, og kosmetikkæderne VITA og Loco har oplevet svagere vækst og faldende lønsomhed. Kristina Johansson indtrådte som CEO i Cosmetic Group i efteråret 2018, og begrunder konkursbegæringen således:

“Detailhandlen og kosmetikbranchen er påvirket af ændrede kundebehov og øget konkurrence fra e-handel og lavpriskæder. Det sidste år har vi repositioneret VITA, etableret lavpriskonceptet Loco samt intensiveret satsningen på nethandel og digitalisering. Hele organisationen har arbejdet intensivt for at vende udviklingen, men nu må vi desværre konstatere, at vi ikke fik det til at lykkes i tide. Store omstillingsprocesser er kapital- og tidskrævende. Når markedskræfterne tilmed arbejder imod os, er det vanskeligt at få det til at lykkes.”

I løbet af 2019 er likviditeten i selskabet blevet strammere, og der er blevet tilført kapital undervejs. Ledelsen og bestyrelsen har arbejdet med forskellige redningsmodeller, men igen har ført til noget. Bestyrelsen har nu konkluderet, at forudsætningerne for videre drift ikke længere er til stede. Bestyrelsen håber, at der kan være grundlag og interesse for, at hele eller dele af virksomheden kan drives videre efter konkursen.

Om VITA
VITA er Norges største kæde inden for skønhed og velvære og har i dag 207 butikker fordelt over hele Norge med omkring 1.000 ansatte og en samlet omsætning på NOK 1,2 mia. Den første VITA-butik åbnede i Oslo i 1981. VITA ejes af Cosmetic Group AS.

Om Loco
Loco er en nystartet kæde med kosmetik- og plejeprodukter til lave priser. Kæden har en omsætning på NOK 120 mio. Loco ejes af Cosmetic Group AS.

Om Cosmetic Group AS
Cocmetic Group AS ejes af det norske selskab FSN Caital IV (60%) og NorgesGruppen Retail AS (40%) og havde i 2018 en omsætning på NOK 1,35 mia.