Brug og genbrug

Der er vokset en helt ny kategori frem inden for beauty accessories, nemlig genbrugsprodukter. Frem for alt er der kommet mange gode bud på genanvendelige vatrondeller, men også vatpinde, servietter og makeupsvampe.

Artikel fra Fagbladet Kosmetik maj 2022 af Nina H. Kluge. Se artiklen i PDF-format her:
Brug og genbrug

Indtil for nylig tænkte vi ikke så meget over, at vi hver dag smed en lille vatrondel i affaldsspanden efter vores renserutine morgen og aften. Men producenter og forbrugere har efterhånden fået øjnene op for, hvor mange ressourcer der bliver brugt på et sådant køb-og-smid-væk forbrug. Bomuldsproduktion kræver mange ressourcer i form af arbejdskraft, sprøjtemidler og store mængder vand – faktisk i gennemsnit 1.000 liter vand for at producere 1 kilo bomuld.

Ved at udskifte single-use produkter med genanvendelige produkter reducerer vi ikke bare det daglige affald men også ressourceforbrug og klimaaftryk.

éQuilibré Reusable Cleansing Pads er genanvendelige mikrofibersvampe, der er skånsomme mod huden. Kan bruges til alle renseprodukter, toner og skintonic. Vaskes på 60° i den medfølgende vaskepose.

Garnier Micellar Eco Pads er bløde mikrofiber eco pads fremstillet af 100% polyester. Garnier anbefaler vask på 30°. Hver rondel kan vaskes op til 1.000 gange.

Evolve Organic Beauty Bamboo Reusable Makeup Remover Pads er af 85% økologisk bomuld og 15% polyester og kan bruges til alle former for renseprodukter. Vaskes på 40-60° i den medfølgende vaskepose.

TIP:
Vask rondellerne i en lille vaskepose, så de ikke ryger ind og gemmer sig i andet tøj eller i vaskemaskinens filter.

The Body Shop Clean Conscience Remover Pads er lavet af bambus og økologisk bomuld, så afrensning kan ske med ren samvittighed. Vaskes på min. 30° i den medfølgende økologiske bomuldsvaskepose.

Essence Make Up Remover Pads er store, bløde rondeller, som blot behøver at blive fugtet med varmt vand for at kunne fjerne makeup, også øjenmakeup og vandfast makeup. Vaskes på 40° i medfølgende vaskepose.

Eco Tools Bioblender Cleansing Sponge er en rensesvamp fremstillet af vand, majs, bionanopol, naturligt konserveringsmiddel og naturligt pigment. Svampen er 100% bionedbrydelig og skånsom at bruge på sensitiv hud. Svampen renses under vand og hænges til tørre.

LastObject er firmaet bag en række bæredygtige, genanvendelige produkter, eksempelvis:

LastRound rondeller af 30% bomuldsfibre og 70% træfibre. En æske med 7 rondeller kan erstatte mere end 1.000 engangsvatrondeller. Vaskes på 60°. Kommer i en holder, der er fremstillet af genanvendt ocean plastic.

LastSwab er et genanvendeligt alternativ til vatpinde. Én LastSwab kan bruges 1000 gange og ligger i et fint etui, der holder LastSwab’en hygiejnisk og ren. Vaskes i hånden med vand og sæbe efter brug.

LastTissue Box er et genanvendeligt alternativ til engangslommetørklæder. En boks indeholder 18 servietter fremstillet af blød, økologisk bomuld. Boksen er fremstillet af holdbar silikone og indeholder en deler, der holder rene tørklæder adskilt fra de anvendte. Lommetørklæderne kan vaskes på 60° i vaskemaskinen, og boksen kan vaskes i opvaskemaskinen.

…og så er det dansk design og produktion.

TIP:

Læg eventuelt rondellerne i blød i lidt eddike og citronsaft i en times tid inden vask, hvis de har fået for meget farve fra makeup.

 

***

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce