Ninas leder i maj-nummeret

Kære læser

Aaah, så er det ved at være sommer, og vi håber på en lang og solrig sommer oven på en lidt langstrakt vinter. Jeg skal holde sommerferie i Danmark, en stor del af tiden bliver tilbragt i vores sommerhus ved Limfjorden, hvor vi holder meget af at være. Og uanset om sommeren tilbringes i Danmark eller under sydligere himmelstrøg, kan det ikke siges for ofte: husk lige solcremen! En undersøgelse fra YouGov viser, at 20% af os aldrig anvender solcreme i Danmark – fordelt på køn er det 15% af kvinderne og hver 4. mand (25%). Særligt de unge i alderen 18-29 har undladt at bruge solcreme, fordi de så føler sig fedtet. Derfor er det så vigtigt at finde en solcreme, du kan lide, så du rent faktisk får den brugt. Det fortæller Anne-Dorte Mathiesen om i artiklen om dette års nyheder og trends inden for sol- og brun-kategorien.

I dette nummer ser vi nærmere på hyaluronsyre som ingrediens i skønhedsprodukter. Dette molekyle er vigtigt for fugtning af vores hud, og det findes i mange størrelser, der har hver deres specifikke funktion. Her gælder det: size does matter!

Vi dykker også ned i hormoners betydning for huden og kroppen. Især i forbindelse med overgangsalderen ser vi store ændringer i huden som følge af dalende østrogenproduktion. Det har Anne Absalonsen talt med ”hormonekspert” Sally Walker om i artiklen om hormonal beauty.

Vi kommer vidt omkring i dette nummer, hvor vi også sætter fokus på nogle beauty accessories: Dels har Mette Bundgaard skrevet om Gua Sha og jaderuller, som er blevet populære værktøjer i skønhedsbehandlinger. Og dels ser vi på genbrugsprodukter, hvor der lanceres mange gode bud på alternativer til smid-væk vatrondeller, vatpinde m.m.

Endelig skal der lyde et stort TILLYKKE til alle nominerede og vindere af Danish Beauty Award 2022. I skrivende stund har vi netop afholdt den årlige store branchefest, som blev et brag af en aften. Efter 2020, hvor DBA måtte afholdes virtuelt, og 2021 hvor DBA afholdtes i en beskåret udgave, kunne vi i 2022 endelig åbne op for det helt store show med fuldt hus, masser af underholdning og et skønt after party. Se her i bladet, hvem der blev nomineret, og hvem der vandt.

Med dette og meget mere siger vi rigtig god læselyst og på gensyn i næste nummer af Kosmetik den 1. september 2022.

Med venlig hilsen

Nina H. Kluge
Ansv. redaktør

 

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce