SKINIFICATION af hårplejen …er slået igennem

Hårpleje bliver mere og mere som hudpleje. Om håret skal se smooth, shiny og glasslike ud eller være naturligt krøllet, så skal det være velplejet og i den bedste tilstand, som kan opnås. Skinification af håret er et udtryk, vi støder på. Ingredienser som hyaluronsyre, glycerin, niacinamid, salicylsyre og ceramider, der er populære og uundværlige ingredienser i hudplejen, har fundet vej ind i hårplejen.

Artikel fra Fagbladet Kosmetik nr. 3/2022 af Anne-Dorte Mathiesen. Se artiklen i PDF-format her: SKINIFICATION af hårplejen

Hårpleje bliver prioriteret i dag. Frisør Katja Rosasco, der står bag brandet Meishai, har altid haft en forkærlighed for sundt hår, for håret fortæller os rigtig meget. Også om hvordan vi har det. ”Sundt hår kommer i høj grad indefra og selvfølgelig ved hjælp af plejende produkter”, siger hun. ”Vores hår bliver påvirket og reagerer – mere end vi tror – på, hvordan vi har det. Det sunde glansfulde hår hænger sammen med, at vi har det godt, giver os tid til selvkærlighed, velvære og pleje både af os selv og vores hår.”

Hårpleje begynder med hovedbunden
Hovedbunden fortjener samme opmærksomhed og pleje som huden i ansigtet og på kroppen. Ansigtsplejen skal flyttes op til hovedbunden, som – man ikke må glemme – også er hud. Hårtab er et stigende problem med en aldrende befolkning, og derfor er der ekstra stor fokus på netop den del af hår- og hovedbundsplejen. Markedet for produkter rettet mod specifikke problemer såsom hårtab og skæl, er vokset hurtigere end fx shampoomarkedet generelt, hvor vækstraten i 2021 var henholdsvis 10% for specialpleje og for shampoo kun 2%.[1]

Hårplejemarkedet
Danmark ligger forsat helt i top, når det gælder forbruget af kosmetiske produkter opgjort pr. indbygger i Europa. Vi er kun overgået af Norge og Sverige. Direktør Helle Fabiansen fra Kosmetik- og hygiejnebranchen oplyser, at den totale omsætning for kosmetikmarkedet i Danmark i 2021 var godt 9 mia. kr., hvor det totale hårmarked udgør en andel på knap 22% svarende til næsten 2 mia. kr. Især mændene er ifølge statistikkerne fra branchen begyndt at bruge flere hårplejeprodukter, som også inkluderer produkter mod hårtab. Til sammenligning udgør hair care 18% af det samlede europæiske marked for kosmetik, der ifølge Cosmetics Europe er opgjort til 600 mia. kroner i detailhandelspriser, hvilket giver en hårplejeandel på ca. 114 mia. kr.

#Hairfluencers
Vi har tidligere hørt om #skinfluencers og #skintellectuals – nu taler vi også om #hairfluencers. En af de store danske er Nina Larsen, der er både frisør og makeupartist. Når hun laver et look på en kendis på landsdækkende TV – det kan være Nanna Øland eller Sofie Linde – så kan man se looket igen på gaden derefter. ”Der er lige så mange facetter i håret og hårprodukterne som i huden”, siger Nina Larsen. ”Jeg får fornemmelser for det nye og opsnapper selv en masse i gadebilledet. Mange tager stilling til de nye looks, som var det et stykke kunst, men når jeg laver noget nyt, så må det gerne larme lidt”, fortæller den danske hairfluencer. Nina kigger også meget på internationale hairfluencers, der er nogle af topscorerne med flest følgere på de sociale medier fx Kardashians, Jennifer Lopez, Gigi og Bella Hadid.

Skræddersyet
”90’erne er in”, siger Nina Larsen. ”Vi ser de små tynde totter i hver side af pandehåret, vi ser hårclips à la Madonna og et væld af ponytails. Bølger og kreppet hår er stadig en ting, som kræver produkter for det rigtige look.” Frisuren og hårets tilstand påvirker i den grad folks selvopfattelse og er et udtryk for identitet og selvtillid. Innovation af plejeprodukter til både hår og hovedbund betyder, at hylderne bugner af specialiserede produkter. Kunderne leder i dag efter produkter, der kan forbedre og forfine håret og er tilpasset frisure og behov. Det kan være behov, som er genetisk bestemt fx hårstrukturen, hovedbundens sundhed og så alder – og selvfølgelig behovet for at opnå det look, der trender lige nu. Ligesom i hudpleje er der ikke et enkelt produkt, der virker for alle. Der er så mange forskellige hårtyper og teksturer, at det kun giver mening at skræddersy din samling af hårprodukter til dit behov. Så uanset om du skal have et helt smooth look, være curly girl eller have dine curtain bangs til at sidde lige i skabet, så er produkterne derude.

NYE HÅRSERIER
Naturligt, økologisk, plejende, velduftende, uparfumeret, innovativt med patenterede teknologier, hvor du kan påvirke hårstrå og bindinger og gå fra ødelagt hår til sundt hår. De nye hårserier i 2022 er mere skræddersyet til specifikke behov end tidligere.

Alkymisté – Skræddersyet hårplejeserie
Dette er en unik måde at matche ethvert hårbehov. Alkymisté består af shampoo, balsam og fire boostere, der kan tilpasses til det, som netop dit hår har brug for. Vælg mellem at booste med Volume, Protein, Moisture eller Silver.

Batiste – Original & Floral & Fruity Blush – Relaunch
Batiste relancerer to af de velkendte tørshampooer i ny emballage. Batiste Original giver glans, volumen, duft og hold på blot få minutter. Hjemme mellem hårvaske eller på rejsen. Med Batiste Dry Shampoo Floral & Fruity Blush får du hurtigt og nemt et rent og velduftende hår.

Björn Axén – Signature pleje- og stylingserie
Signature er en luksusserie bestående af 11 hårpleje- og stylingprodukter. Der er ikke gået på kompromis med noget, når Björn Axen har sat sin signatur på. Produkterne indeholder bl.a. vitaminer, naturlige olier samt den patenterede fedtabsorberende teknologi Upsalite®. Produkterne dufter eksklusivt, leverer synlige resultater og værner om både menneske og miljø.

Björn Axén – SPORT
Plejende, vegansk og antibakteriel hårplejeserie til alle med en aktiv livsstil. Saltvandsgeléen er en helt ny produkttype, der giver struktur og form, og som kan anvendes i både tørt og fugtigt hår.

Bumble & Bumble – Thickening serie
Hvis du længe har ledt efter en serie, der giver fyldigt hår, behøver du ikke lede længere. Thickening shampoo er den ultimative løsning til det fine hår, og den vil få det til at både føles og se ud som om det har masser af fylde. Den giver håret et løft og forsegler spaltede spidser. I juli er serien netop udvidet med en Thickening Mask.

David Mallett – PURE
En serie af parfumefri hårplejeprodukter med ingredienser, der er op til 98% af naturlig oprindelse. Mikroprotein fra hvede genopbygger, og aminosyresalte styrker og plejer. Rig på nærende olier og vitaminer. PURE-seriens produkter supplerer hinanden og virker optimalt sammen.

Derma Eco – ny hud- og hårplejeserie
Økologisk certificerede skønhedsprodukter med shampoo og conditioner til håret. Økologisk mandelolie og aloe vera er plejende og fugtgivende ingredienser i shampooen. Conditioneren er en mild, blødgørende balsam med økologisk kokosolie, aloe vera og betaine, der plejer i dybden og giver stærkt og glansfuldt hår uden parfume og farve.

IdHAIR – Black Xclusive for Men
Seneste skud på stammen i den prisvindende herreserie er Saltwater Spray, der fuldender hårplejeserien, der består af både pleje- og stylingprodukter.

Inecto – Coconut
Tag duften af tropisk ferie med hjem på badeværelset. Fugtgivende økologisk kokosolie giver dybdegående næring til tørt og meget tørt hår. Britiske Inecto har over 100 års erfaring med at bruge naturlige ingredienser i produkter til hår og krop.

[NAKED] Natural Haircare
Ny hårplejeserie, der renser, fugter, nærer og er idéel til beskadiget og tørt hår. Kombinationen af bl.a. provitamin B5, allantoin, betain og aloe vera efterlader håret blødt og glansfuldt.

North by Heart – hår- og kropsplejeserie
En økologisk og naturlig serie, hvor hårprodukterne er baseret på bl.a. hvedeprotein, som styrker håret. Glycerin, aloe vera, multebær passer på både hårets og hovedbundens fugtbalance og generelle tilstand. Ekstrakt fra quinoa er pakket med protein, vitaminer og mineraler, der stimulerer hårrødderne. En serie med en meget autentisk historie og forankring i den danske, landlige idyl, idet North by Heart er udviklet og iværksat på Hotel Frederiksminde i Præstø. Ingredienserne er inspireret af den lokale natur, og erfaringerne med råvarer kommer fra hotellets bæredygtige Michelinstjerne-tildelte restaurant og er overført til den personlige pleje.

Rituals – The Ritual of Sakura / The Ritual of Mehr Shampoo & Conditioner
Hvedeprotein og chiafrø giver ekstra volumen i The Ritual of Sakura. The Ritual of Mehr er beriget med et multifrugtkompleks, der hjælper med at udglatte håret og kokosolie for at skabe glans. Risekstrakt og macadamiafrøolie genopretter hårets fugtbalance og styrke i begge serier.

HAIR LOSS, HAIR GROWTH & PLEJE AF HOVEDBUNDEN
Hovedbunden er hud. Det er blevet slået fast igennem de seneste år, at der er behov for ekstra fokus på hovedbunden for at få den og hårets vækst i balance. Hårets cyklus kan disruptes og komme i ubalance bl.a. på grund af stress, sygdom eller dårlig ernæring. Sygdom er du ikke herre over, men du kan hjælpe hårets cyklus på rette vej ved at bruge produkter, der positivt påvirker hårets vækstfase (den anagene fase) og eventuelt spise et kosttilskud, der giver vitaminer og mineraler til optimering af hårets vækst. Niels Konradi fra Scandinavian Biolabs har fokus på hårets vækst og produkter, der minimerer hårtab: ”90% af håret er i den anagene fase, der kan vare op til 6 år. Catagen fase (1-2 uger) er overgangen til telogen fase (3-6 uger), hvor håret ikke længere vokser. I exogen-fasen tabes håret, og derefter kan cyklussen starte igen. Det gælder om at skabe de bedste vilkår for hovedbunden og hårets vækst for at undgå overdrevent hårtab,” siger han og oplyser, at det netop er omdrejningspunktet for Scandinavian Biolabs at sikre, at håret forbliver i den anagene fase i længst mulig tid: ”I Scandinavian Biolabs synes vi, at påvirkningen af hårets faser skal ske baseret på veldokumenterede, naturlige ingredienser.”

Balmain – Homme hårplejeserie
Den moderne mand vil ikke nøjes med et enkelt produkt til hele kroppen. Balmain Homme kommer med en serie: Shampoo, Conditioner og Refreshing Toner. Giver volumen, struktur og liv. Tonerens avancerede formel hydrerer og hjælper bl.a. med at balancere hovedbundens pH-niveau for at undgå kløe og irritation.

Dr. Barbara Sturm – Anti-Hair Fall Shampoo + Balancing Scalp Serum
Planteekstrakter fra camellia, hyaluronsyre og portulak er blandt ingredienserne, der retter op på dehydrering og booster hovedbundens sundhed, så den naturlige vækst af blankt og skinnende hår får de bedste betingelser.

HairBoost – Hårfibre
Hårfibre binder sig til håret og skjuler skaldede pletter og tyndt hår på en meget naturlig måde. Findes i otte forskellige hårfarver. Sprayes på med en sprayapplikator. Fibrene holder til sved, regn og blæst.

Innersense – Detox Hair Mask
En rensende detoxmaske til at fjerne produktrester. Kul, kaolin og økologisk certificeret hvid eddike trækker mikropartikler til overfladen uden at strippe håret for naturlige olier.

Kérastase – Genesis Homme
Ny hårplejeserie til mænd med bl.a. serum med 1,5% aminexil, kreatin og ingefærrod styrker, stimulerer og giver energi til hovedbunden, samtidig med at det reducerer håraffald på længere sigt (minimum 6 uger). Serien indeholder også shampoo, spray og voks, der bl.a. gør hver hårfiber tykkere for et fyldigere look.

Scandinavian Biolabs – Bio-Pilixin® Serum
Eksklusiv serumformel med Bio-Pilixin fra bl.a. gurkemeje, der kan påvirke og forlænge hårets anagene fase. Studier viser, at 93,3% af testpersonerne oplever en reduktion i hårtab efter 150 dages behandling, 70% en stigning i hårets tæthed og 90% har gennemsnitligt 20% flere hår i vækstfasen. Shampoo, Conditioner og Serum henholdsvis til mænd og kvinder.

shu uemura art of hair – Ashita Supreme
Ashita betyder morgendagen på japansk. Denne nye serie bestående af shampoo, conditioner, maske, serum og scrub indeholder den gyldne saft fra planten ashitaba ’morgendagens blad’, der revitaliserer og styrker hår og hovedbund.

Sisley – Hair Rituel, Gentle Purifying Shampoo with Java Tea Extract
Renser og opfrisker skånsomt hovedbunden. Fjerner effektivt overfladiske urenheder, rester af stylingprodukter og talg.

Stuhr – Shampoo Anti-Dandruff Cooling Effect
Effektiv shampoo mod skæl og irriteret hovedbund til mænd. En antibakteriel formel med provitamin B5 og zink plejer hovedbunden, mens mentol virker kølende.

Stuhr – Shampoo Sensitive Scalp
Mild og plejende shampoo til tør og irriteret hovedbund. Fjerner ophobninger af produktrester og olie, og hjælper med at opretholde en sund hovedbund, der ikke skæller.

The Body Shop – Tea Tree Purifying & Balancing Hair & Scalp Scrub
Fedtet hår og hovedbund? Brug scrubben en gang om ugen i stedet for shampoo, og du vil opleve en forfriskende ren følelse. En del af en komplet rutine bestående af shampoo, balsam og hårmaske baseret på tea tree oil.

The Scalpologist – Hair-Growth Serum og Shampoo
The Scalpologist er vegansk og parfumefri hårpleje specielt udviklet til hovedbundsproblemer. Hair-Growth Serummet indeholder flere hero-ingredienser som glycerin og hyaluronsyre, men også koffein og biotinoyl tripeptide-1, der stimulerer hårsække og øger tykkelse og tæthed af håret. Anvendes med fordel sammen med Hair-Growth Shampoo.

Urtekram – Find Balance
Parfumefri og allergicertificeret serie til sensitiv hud og hovedbund. Balance er kodeordet for serien, der indeholder masser af nærende planteolier, aloe vera, glycerin og hyaluronsyre. Serien er også certificeret af Ecocert efter COSMOS Organic standarden.

STYLING
Nina Larsen er en af Danmarks vigtigste hairfluencers, og når hun styler kendte på TV fx Sofie Linde på X-Factor, så larmer det lidt. Ofte er det et statement, som seerne tager stilling til: ”Det må gerne være lidt grimt, og noget skal man vænne sig til. Looket er i øjeblikket enten blødt Instagram-venligt eller stramt grafisk. Vi ser et væld af ponytails, men især texture-styling er vigtigt lige nu,” siger kendisstylisten.

Batiste – Overnight Cleanse Dry Shampoo (Light og Deep)
Spray de effektive Overnight Cleanse Dry Shampoos i håret inden du går i seng, og vågn op med friskt hår, hvor overflødig olie er absorberet. Lanceret i en light og en deep version, der henholdsvis giver en let og en kraftigere tørshampoo-effekt. Deep er med kul og bagepulver, og duften af Light er med til at hjælpe dig ind i en afslappende søvn.

Björn Axén – Volumizing
I Volumizing-serien lanceres tre nye stylingprodukter: et innovativt 2-i-1 stylingprodukt, der både fungerer som tørshampoo og volumengivende booster samt rundbørster i to størrelser, der med sine lufthuller gør styling under føntørring super effektiv.

IdHAIR – Elements Xclusive Matte Cream
Fleksibel voks, der giver definition og tekstur til frisuren. Indeholder kaolinler, der giver en mat finish. Dufter friskt af citrus og krydderurter med en undertone af ædle træsorter.

IdHAIR – Sensitive Strong Hold Wax
Parfumefri, vegansk voks velegnet til kort og mellemlangt hår til dig med sensitiv hud. Indeholder fugtgivende og beskyttende ingredienser blandt andet vegetabilsk glycerin.

Karmameju – Rebel Hair Texturiser
Vil du have beach hår hver dag? Karmamejus NO-salt water spray giver tekstur, volumen og vægtløst hold uden at udtørre hår og hovedbund.

Löwengrip – Good To Go Light Dry Shampoo Caramel & Cream
Good To Go Tørshampoos er bestsellers hos Löwengrip. Nu udvides sortimentet med Good To Go Light Dry Shampoo Caramel & Cream. Samme velkendte duft, men den nye version giver et lettere hold og en tekstur, der passer til dig, som søger en opfriskende effekt og en fjerlet følelse.

Matas Striber – Dry Shampoo med og uden duft, også til mørkt hår
Striberne har lanceret en helt ny generation af tørshampooer, hvor de giver masser af valgmuligheder. Med eller uden duft og til lyst eller mørkt hår kan du opnå en ren hårfornemmelse mellem hårvaske, men også style og give fylde og tekstur.

Moroccanoil – Brumes du Maroc mist
Moroccanoil introducerer det første rene dufttilbud nogensinde med produkternes ikoniske signaturduft, der er velkendt og elsket af mange. Indeholder antioxidantrig arganolie, E-vitamin til at nære samt UV-absorberende ingredienser, der hjælper med at beskytte håret.

COLOUR PROTECTION
”Gråt hår er stadig en trend. Mange hviler i sig selv med det grå hår og viser sin alder i den flotteste udgave. Men vi kommer ikke uden om det afblegede platinblonde og det lyserøde. Balayage i et sunkissed look hitter også stadigvæk. Og 90er viben med smukt kobberfarvet hår, som vi pludselig så Gigi Hadid med, er en ting”, siger kendis-makeupartist og frisør Nina Larsen.” Vi ser faktisk ret bastante hårfarvninger, hvor vi går fra brun til mørkere og mørk purple.” Farven skal holde, og uønskede toner skal holdes væk.

Kérastase – Chroma Absolu
Chroma Absolu er en styrkende serie med lav pH-værdi til farvet hår. Producentens test viser, at ved regelmæssig brug er håret 96% stærkere, har 70% mere glans og farveintensiteten er bevaret efter 6 uger.

L’Oréal Professionnel – Chroma Crème Shampoos
Lilla, blå og grøn Chroma Crème Shampoo neutraliserer henholdsvis gule, orange og røde undertoner efter afblegning eller reflekser. Lad den lilla shampoo virke i 2 til 5 minutter og den blå og grønne i 5 til 15 minutter, og skyl indtil alle pigmenter er væk.

Löwengrip – Long Lasting Color Series
Farvebevarende og varmebeskyttende hårplejeserie, der forlænger følelsen af nyvasket hår, og efterlader håret både blødt og blankt med en frisk duft. Beskytter mod UV-stråler og frie radikaler. Serien består af shampoo, conditioner, protection spray og maske med bl.a. fugtbindende hyaluronsyre og blødgørende moringaolie.

Redken – Blondage High Bright
Holder det blonde hår lyst med C-vitamin og et Brightening Care Complex, der betyder, at du oplever en lysere blond farve og samtidig forsegler hårrødderne.

Stuhr – Colour Protection Shampoo og Conditioner
Hjælper med at bevare hårfarvens intensitet bl.a. ved at yde UV-beskyttelse mod solens stråler. Beriget med Provitamin B5 og et proteinkompleks, som styrker håret og gør det både blødt og glansfuldt.

HAIRTOOLS & ACCESSORIES
Skal det være bølget eller kreppet? Eller skal du bare have havfruehår? Der er masser af nye tools, der kan give mulighed for forandring. Om det er pandehåret, der skal have et swirp eller hele håret, der skal bølges, så kan det ske med eller uden varme.

BaByliss – 9000 ledningsfri varmebørste
Ledningsfri volumengivende varmestylingbørste, der udglatter uden at trække. Opvarmes på 15 sekunder og har 3 temperaturindstillinger, op til 180 grader. Én opladning holder til 40 minutters styling.

BaByliss – Deep Waves Styler
Havfruehår til fest eller hverdag? Effektivt og lige til. Klem håret mellem de store keramiske ruller for at få jævne, dybe bølger, som holder hele dagen. Styleren glider lækkert gennem håret. Tre varmeindstillinger til max. 200 grader.

Hairlust – Bamboo Heatless Curls Kit
Nemme, bløde krøller uden varme. Sno håret om hårbåndet i bambusmaterialet, som er lige så blødt og glat som silke, over natten, fæstn med de to bambus scrunchies, og du vågner med de smukkeste, glansfulde og holdbare krøller.

Hairlust – Pure Bamboo Pillowcase
Du kan undgå uglet morgenhår, når du placerer hovedet på pudebetrækket med den glatte, bløde overflade af bambusfibre. I modsætning til bomuldsbetræk af hårde fibre, så minimerer bambusmaterialet håret i at filtre, mens du sover. 100% Bamboo Lyocell®, der føles kølig på huden. Nu også i blid grå nuance.

IdHAIR – Frame Styler
Flotte krøller, fald i håret og shine. Håret efterlades blankt og skinnende med denne luksuriøse styler. Let at anvende med den ekstra lange ledning på 3 meter. Temperaturen sættes mellem 175 og 230 grader.

PARK – Air Føntørrer
En high-end, innovativ føntørrer i smukt design. Kraftigt pust, støjsvag og samtidig en letvægter. Perfekt til dig, der ønsker at fønne og i samme procedure opnå silkeblødt, skinnende og antistatisk hår.

PARK – Scalp Massage Brush
Medvirker til at forhindre hårtab ved at booste blodcirkulationen i hovedbunden og styrke hårsækkene. Giv dig selv en hovedbundsmassage i tørt hår, i fugtigt hår eller skum din shampoo op i badet. Hovedbunden vil blive glad for jævnlig brug.

SHINE & GLOSS
Kendis-effekten er tydelig. Når vi ser Kardashians have glossy hair på TV, så ser vi det også ret hurtigt i gadebilledet. Håret skal se glansfuldt og shiny ud – det skal bare se sundt ud.

Davines – Ol Liquid Luster Instant Ultra-Shine Softening Treatment
Giver øjeblikkeligt ekstra glans, ekstremt silkeblødt hår og den trendy glasslike finish, som er så eftertragtet lige nu. Ikonisk Ol duft. 95% bionedbrydelig.

IdHAIR Elements Xclusive Anti-Frizz Shine Spray
Kruset hår kan tæmmes med denne spray – og samtidig blive tilført shine. En anti-krus glansspray, der virker uden at tynge. Med ingredienser hentet fra naturen og produceret med omtanke.

Innersense – ’I Create Shine’ Glossing Serum
Navnet siger det hele ’I Create Shine’. Og det på den luksuriøse måde. Olivenolie, macadamiaolie og sesamolie modvirker krus i håret og tilfører glans ved brug af et par dråber som det sidste touch.

Innersence – Serenity Smoothing Cream
Nærende lotion med baobab og frangipani, der fastholder fugt og giver plejende og beskyttende fordele inden styling med varme. Avocado og kokosolie udglatter hårstrået for et smooth look.

Meishai – Treatment
Meishai er Astma- og Allergicertificeret luksushårpleje. Og nu tilføjes et ekstra treatment-produkt til serien, der reparerer knækket hår indefra, så der kan opnås et ekstra glansfuldt look. Nøgleingredienser som mandelolie og glycerin nærer og bevarer fugt. Anvendes i 5-7 min. mellem shampoo og conditioner, mens du trækker vejret dybt og tænker på, hvor fantastisk du er.

PARK – Vegan Hair Oil
Baseret på arganolie nærer og blødgør Parks uparfumerede Vegan Hair Oil håret, så det ikke spalter og kruser, men bliver blankt og smukt.

Stuhr – Brilliant Shine Hair Mask
Hårkur, der giver blødhed, lethed og ekstraordinær glans. Uden silikone, men beriget med sheasmør, ricinusolie og panthenol og en fantastisk duft.

System Professional – Lipid Booster og Lipid Booster+
Rejsen til stærkere hår starter i salonen med Lipid Booster+, og opretholdes ved ugentlig brug af Lipid Booster. Skaber en beskyttende barriere omkring håret for at forhindre skader, og skaber nye bindinger i håret, der giver en øjeblikkelig følelse af forbedret, styrket og mere smooth hår.

The Body Shop – Boost Shine On Hair and Body Oil
Komplimenterne kommer i en lind strøm både på grund af citrusduften, men også for shine-effekten. Velduftende olie til både krop og hår. Samler tørre spidser, men bruges også som en 30-minutters maske inden hårvask.

CURLS
Det skal ikke være en kamp at have krøllet hår. Curly Girl-metoden handler også om at have sundt hår – med krøller, der ikke kruser. Håret skal selvfølgelig vaskes rent, men uden at de naturlige, beskyttende olier er skyllet helt ud af håret. Under bruseren skal du ved hjælp af balsam rede håret med fingrene – og alle produkterne er uden sulfater og silikone, men med særligt ’krølleegnede’ olier.

Cantu – Shea Butter Collection
Avocado og shea butter er velegnede ingredienser i produkter til waves, curls eller coils. Cantu-serien består af både shampoo, balsam og stylingprodukter, der plejer og nærer, forhindrer tør og skællende hovedbund, og samtidig passer på krøllerne.

Curl Girl – Clarifying Shampoo
Vaskebalsam er et kodeord i Curly Girl-metoden, men her er den nye Clarifying Shampoo et alternativ eller supplement uden sulfater. Fjerner ’build up’ i håret fra styling og mineraler fra hårdt vand, og giver krøllerne lethed.

Davines – Curl Gel Oil
Definerer tykt, meget krøllet hår. Produktet transformerer sig fra at være en gel til at blive mere som olie, når den påføres. Fugtgivende synergi mellem ingredienser, der gradvist frigives, så produktets ydeevne optimeres for et langtidsholdbart resultat.

Matas Striber – Curly-serie
Krøller må ikke strippes for egne fedtstoffer af fx sulfatholdige produkter, og Curly-serien indeholder i stedet ingredienser som nærende avocadoolie, fugtgivende glycerin og provitamin B5, som er med til at bevare krøllernes bounce og styrke. Navnene Low-Poo og Co-Wash er helt i tråd med Curly Girl-metoden.

ANDRE HÅRNYHEDER
Dehydreret hår er første tegn på ødelagt hår. Derfor er fugtbevarende ingredienser i høj kurs. Fx hyaluronsyre, der kan binde sin egen vægt 1.000 gange sammen med andre ingredienser fra hudplejen, men der er også stor fokus på valget af olier og protein i de nye hårprodukter.

ANSWR – At-home Keratin Treatment
Keratinbehandling til hjemmebrug. Sig farvel til kruset hår. Spray på, skyl ud og glat håret for et blødt og glansfuldt resultat. Holder op til tre måneder.

Bumble and bumble – HIO Serie
Selv det tørreste hår kan blive fløjlsblødt. HIO (= Hairdressers Invisible Oil) er en serie fugtgivende produkter med bl.a. shampoo, balsam og Hyaluronic Treatment Lotion, der tilsammen leverer næring til hovedbunden og op til 72 timers hydrering.

Evolve Organic Beauty – Monoi Rescue Shampoo + Conditioner
Hår-duo perfekt til tørt, beskadiget og farvet hår. Monoi er tahitisk og betyder duftende olie, som opstår, når duftende kronblade fra gardenia lægges i blød i nærende kokosolie. Polynesisk tradition møder moderne sammensætning af effektive, økologiske ingredienser. Præcis det, som Evolve mestrer.

Lucia Care – Creamy Soft Cleanser
Creamy Soft Cleanser er en blød, cremet og multifunktionel sæbe til både hud og hår. Fugtbevarende og blødgørende egenskaber modvirker tørhed og nedsætter behovet for efterfølgende fugtpleje.

Löwengrip – Level Up Volumizing Hair Mask
Level Up Volumizing Series har indtil nu bestået af shampoo, conditioner og en styling lotion, der forkorter tørretid og giver løft, men nu udvides med Volumizing Hair Mask, der er en volumengivende hårkur. Virker både fugt- og farvebevarende.

Meraki – Volumising hårpleje 1.000 ml
Prisvindende, volumengivende shampoo og balsam fås nu i litervis. Beriget med provitamin B5 og ærteprotein, der lægger sig som en tynd film om hvert enkelt hårstrå og gør det både fyldigt og dejligt blødt.

Redken – Extreme Length Triple Action Treatment
5-minutters hårmaske med niacinamid, biotin og ricinusolie i et kompleks, der hjælper med at nære hovedbunden, styrke længderne og reducere knækkede hår.

The Body Shop – Boost Uplifting Hair and Body Wash
Du bliver glad og forfrisket af citrusduften fra denne shampoo til både hår og krop. 95% af ingredienserne er af naturlig oprindelse. Kommer også i genopfyldelig alu-beholder.

The Body Shop – Relaxing Sleep Hair and Body Wash
Hård dag på kontoret? Sleep Relaxing Hair & Body Wash er en afslappende hår- og kropsvask baseret på lavendel og vetiver, der hjælper dig med at falde til ro inden sengetid. Kan også være en del af The Body Shops 4-trins-sengetids-rutine, hvor shampooen efterfølges af massage med kropscreme, Pillow Mist på puden og æterisk olie på pulspunkterne.

The Ordinary – Sulphate 4% Cleanser for Body & Hair
Minimalistisk, parfumefri shampoo til hår og krop. Indeholder SLES-2, der er en mild, ikke-udtørrende sulfat. Velegnet til daglig brug.

weDo/Professional – No Plastic Solid Shampoo Bar
Vil du vaske hår uden at skulle bruge shampoo fra en plastflaske, så er weDo’s faste shampoobar en alternativ mulighed for at få fjernet både snavs og produktrester. ”Lille, men mægtig”, siger weDo selv. Og det har de ret i. Én bar holder til 80 vaske, og du savner ikke de plejende ingredienser fra flaskeshampooen.

Wella – Invigo Sun
En solbeskyttelsesserie til håret, der er UV-farvebeskyttende og reparerende til før, under og efter soleksponering. Består af shampoo, conditioner og protection spray. Invigo Sun UV Hair Color Protection Spray er en leave-in spray, som blandt andet indeholder provitamin B5.

Yves Rocher –The Purifying Shampoo Bar
Gnub shampoobaren mellem hænderne eller direkte i det våde hår. Det skummer dejligt, massér og skyl. Gør håret let, frisk og blødt. 99% biologisk nedbrydelige ingredienser og beriget med økologisk pebermynte fra Bretagne.

 

[1] www.kantar.com

 

***

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce