The Body Shop er gået konkurs

De 15 danske The Body Shop-butikker lukker med øjeblikkelig virkning efter, at selskabet bag, B. S., Danmark A/S, er gået konkurs.

Kurator i konkursboet, advokat Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra Bech-Bruun, oplyser, at samtlige af kosmetikkædens butikker er lukket onsdag, og at der lige nu arbejdes på at sikre varelageret. Alle medarbejdere i The Body Shop-kæden er blevet opsagt. Det drejer sig om lidt over 90, oplyser kuratoren.

Ifølge BT findes der dog nogle få The Body Shop-butikker i Danmark, som ikke har været drevet af B. S. Danmark, men er franchisebutikker, blandt andet butikken i Frederiksberg Centret og i Vejle. Det er uvist, om de også lukker.

Ifølge kuratoren er konkursen sket på baggrund af en egenbegæring, dvs. at det er selskabet selv, der har indgivet begæring om konkurs.

Tidligere i februar skrev flere internationale medier, at den britiske del af The Body Shop var gået i rekonstruktion. Kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt oplyser, at den danske konkurs er en afledt effekt af, at kæden er i problemer i England.

I november solgte Natura & Co. kæden til kapitalfonden Aurelius, og allerede tre måneder senere har Aurelius begæret kæden konkurs i flere lande, hvilket viser, at kapitalfonden er i gang med den store oprydning. Det kom som et chok, da det blev meddelt tidligere denne måned, at The Body Shop gik konkurs i hjemlandet, England.

Salgshistorie:

The Body Shop blev grundlagt af Anita Roddick, som åbnede den første The Body Shop butik i 1976 i Brighton.

I 2006 blev The Body Shop opkøbt af L’Oréal Group. Ifølge The Guardian betalte L’Oréal dengang 652 mio. pund for selskabet. Det svarer til knap kr. 5,7 milliarder kroner i dagens valutakurs.

I 2017 solgte L’Oréal brandet videre til det brasilianske kosmetikselskab Natura & Co. for 1,1 mia. Euro.

Senest skiftede The Body Shop hænder i november 2023, hvor det tyske investeringsselskab, Aurelius, overtog kæden for 207 mio. pund.

 

***

 

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce