Dyreforsøgskrav i Kina fjernes

Slut med obligatoriske dyreforsøg i Kina for ’generel’ importeret kosmetik

De kinesiske myndigheder, som regulerer kosmetik i Kina – NMPA (National Medical Products Administration) – har meddelt, at de fjerner de ellers obligatoriske dyreforsøgskrav for importeret ’generel’ kosmetik fra 1. maj 2021.

Det er et stort skridt fremad, at Kina lemper lovgivningen på dette område og tillader, at de importerede produkter ikke længere behøver gennemgå de obligatoriske dyreforsøg. ‘Generel’ kosmetik er langt størstedelen af de produkter, som importeres til Kina, og omhandler produkttyper som shampoo, ansigtscreme, bodylotion og makeup. ’Speciel’ kosmetik er produkter med særlige anprisninger, og den type produkter vil fortsat skulle igennem de animalske tests. Det gælder produkter til hårfarvning, permanent, hudblegning, solbeskyttelse, antiakne-produkter eller produkter mod hårtab. Tandpasta bliver som noget nyt et kosmetisk produkt, og produkter som deodoranter og hårfjerningsmidler bliver fremover en del af den ’generelle’ kosmetik i stedet for den ’specielle’.

De nye regler for kosmetik i Kina inkluderer ligeledes paragraffer om bl.a. råvarer, produktion, registrering, tilsyn og juridisk ansvar. Alle er forandringer, som er med til at fjerne meget af bureaukratiet, der tidligere har eksisteret på dette område. Kina har også godkendt to nye ikke-animalske metoder til test af kosmetiske produkter, hvilket er en indikation på, at et totalt forbud mod test på dyr kan være en realitet i løbet af forholdsvis kort tid.

Nye kosmetikregler i Kina giver pr. 1. maj 2021 virksomheder mulighed for at markedsføre de fleste almindelige, importerede kosmetiske produkter uden forudgående dyreforsøg.

Se også artiklen i PDF-format her: Dyreforsøg

 

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce