Hele kroppen får det bedre

***Inviteret***

Jeg tester i øjeblikket et forløb hos Cryo Vital-klinikken i Lyngby – og jeg har det allerede bedre i hele min krop.

Cryo Vital er en landsdækkende kæde af klinikker. Jeg bor tættest på klinikken i Lyngby og har lige været igennem et forløb, hvor jeg har testet flere af deres behandlinger.

Det er Tina Stålung og hendes mand Hans, der er indehavere af Cryo Vital-kæden. De er begge passionerede mennesker, der lever og ånder for, at deres kunder skal få det bedre. Der er en herlig og uformel stemning i klinikken, som giver indtryk af, at det her er et sted, hvor vi tænker kreativt og tester nye behandlinger af for at opnå de bedste resultater for kunderne.

Tina har inviteret mig til at prøve et 3-i-1 forløb, hvor jeg både får rødlys-behandling, cryo vital-kammer og body roll. Da Hans hører, at jeg har ondt i både nakke og fødder, sætter han lige en fjerde behandling ind i mit forløb, nemlig lokal cryo-behandling på de udsatte steder.

Rødlys-terapi
CryoVitalRed-terapien er en behandling med rødlys (660nm) og nærinfrarødlys (850 nm). Denne lysterapi stimulerer cellerne, så iltoptagelsen forbedres, den øger blodcirkulationen og forbedrer cellefornyelsen generelt i kroppen. Lyset styrker cellernes mitokondrier, hvilket øger energiniveauet i cellerne, og det giver blandt andet hurtigere restitution efter sport og skader. ”Herudover har rødlyset en positiv effekt på kollagen-produktionen, på immunforsvaret og på stive led,” fortæller Tina Stålung og fortsætter:

”Forskning viser, at denne type rødlys har gunstig og lindrende virkning på smerter, inflammation og gigtlidelser, men også virker foryngende på huden, reducerer hårtab og hjælper på vægttab. Ud over de fysiske virkninger har rødlys også gavnlig effekt på en række kognitive områder: søvnkvalitet, stress, depression og demenssygdomme.”

Rødlys og huden
Rødlysterapien har god effekt på huden. Lyset stimulerer hudcellerne til at danne kollagen, og cellefornyelsen stimuleres. Huden får dermed styrke, spændstighed, elasticitet og vævsfylde, og resultatet er minimering af fine linjer og rynker samt forbedring af solskader, ar og strækmærker, fortæller de i CryoVital-klinikken.

Jeg er klar. Der er masser af ovenstående effekter, som jeg har brug for i min krop og min hud, så jeg stiller mig ind i rødlys-kammeret og får lyst kroppen godt igennem af de små røde lamper foran og bagved mig. Behandlingen føles behagelig. Temperaturen er ca. kropstemperatur, og rummet er roligt og med god musik.

Efter ni minutters lysterapi føler jeg mig afslappet og godt tilpas. Jeg er klar til at gå til næste terapi:

Body Roll
Jeg får et flashback til de glade 80’ere, hvor ethvert fitnesscenter med respekt for sig selv, havde en body roll, som man kunne trimme lår, baller mm. på i forbindelse med træningen. Det var tider!

Jeg hopper på CryoVitalRoll’en, som er en mere avanceret body roll med et tovejs tromlesystem med fotoceller samt nærinfrarødt lys. Og det er ikke bare lår og baller, der får en tur. Hele kroppen skal rulles igennem, både arme, ben (også under fødderne!) og kroppens for- og bagside. Der er et præinstalleret program i maskinen med illustrationer, der viser, hvor og hvordan man skal rulle. Jeg kommer hele kroppen igennem på en halv time.

Maskinen foretager en mekanisk nedbrydning af fedtvævet, og med tilførslen af infrarødt lys igangsættes også fedtforbrændingen og udskillelsen af affaldsstoffer.

Body roll og huden
Behandlingen forebygger og reducerer cellulite samt opstrammer og smidiggør huden.

Det giver en god følelse i hele kroppen at blive rullet godt igennem. De første par gange var jeg øm på ydersiden af lårene, men allerede ved tredje gang, har jeg fået brugt med det hårde fedtvæv på lårene, og jeg bliver ikke længere øm.

Efter rullen er jeg klar til sidste trin i 3-i-1-behandlingen:

CryoVitalBody-kammeret
CryoVitalBody-kammeret er et lukket kammer, hvor man får en kuldepåvirkning på under -110 grader på HELE kroppen, også hovedet. Derved få man behandling af både hjerne, hud, nervesystem, blodbaner, muskler og led.

Når hele kroppen, inklusive hoved og nakke, udsættes for kulde, begynder hjernen at alarmere kroppen om at være beredt. Det bevirker, at hjernen udskiller hormonet noradrenalin, der fungerer som neurotransmitter i nervesystemet og stimulerer produktionen af endorfiner, oxytoxiner, dopamin og serotonin.

Man kan forenklet sige, at man giver kroppen (og hjernen) en forskrækkelse, der sætter gang i den anti-inflammatoriske respons og får hele kroppen til at starte en selvreparationsproces. Dette resulterer i hurtigere restitution og smertebehandling. Men også øget kollagenproduktion, et boost af energi, bedre humør, bedre søvn m.m.

Cryoterapi og huden
Cryoterapien booster kollagenproduktionen, og det er noget, vores hud godt kan lide. Huden opstrammes, inflammatoriske tilstande mindskes, og der sættes gang i forbrænding af underhudsfedtet.

Jeg er frisk på en omgang CryoVitalBody i det lukkede kammer. Jeg bliver iført hjemmesko, lange strømper, dækning af overkroppen, handsker, mundbind og ørevarmer, så de mest udsatte steder beskyttes. Jeg hopper ind i kammeret i -110 grader nitrogennedkølet luft. Der er musik i kammeret, og jeg danser lidt med for at holde kroppen i gang. Det varer alt i alt 3 minutter, og så er jeg ude igen.

Der sker et eller andet med energien, når man kommer ud af sådan en omgang nedkøling. Jeg føler en ekstra energi resten af dagen. Dejligt.

Nu har jeg testet tre behandlinger ad gangen, så det kan være svært at sige præcis, hvilken behandling der har haft hvilken virkning på mig, men jeg må sige, at jeg har haft virkelig glæde af forløbet. Min krop har det helt overordnet bare bedre. Jeg synes, at mine diffuse smerter er væk, jeg har fået mere energi, sover bedre om natten, og når jeg tænker over det, har jeg faktisk næsten ingen gener af overgangsalderen mere.

Bonus-behandling
Tak til CryoVital for at give mig en ekstra lokal behandling af de smerteområder, jeg døjede med. Da de hørte, at jeg havde ondt i nakken og i fødderne, blev jeg sendt ind i behandlerrummet med CryoVitalLocalised. Den lokale cryo-behandling med det håndholdte apparat er målrettet specifikke områder på kroppen.

Behandlingen udføres lokalt på det udsatte område med en kuldepåvirkning på ned til -152 grader. Det ekstreme kuldechok sætter gang i kroppens selvreparationsproces.

CryoVitalLocalised bruges især til behandling af skader og andre overbelastningsreaktioner og vrid. Behandlingen er helt smertefri og egentlig bare rar.

Jeg fik lokal cryo både på min nakke, som har smertet i næsten et år, og på mine fødder, som har været gigtplagede i flere år. Og jeg må sige, at de 3 x 10 minutter med lokal cryo har gjort underværker. Jeg har det SÅ meget bedre i nakken, og jeg har faktisk ikke længere ondt i mine fødder. Jeg går nu så småt og overvejer at prøve at løbe igen!

Tak til CryoVital for at invitere mig til at teste behandlingerne.

 

 

***

 

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce