Shoppeadfærden er kønsneutral

Når det handler om indkøb af naturlige kosmetikprodukter er der ikke forskel på mænds og kvinders indkøbsadfærd. Miljømæssige hensyn vægter tungt i beslutningsøjeblikket, og prisen spiller ikke så stor en rolle, viser nyt studie.

Pris er ikke en barriere, når forbrugerne køber naturlig kosmetik, og det gælder både for mænd og kvinder, konkluderer studiet. Og dermed adskiller købsadfærden på kosmetikmarkedet sig fra adfærden på fødevaremarkedet, hvor prisen er en barriere for indkøb af økologiske fødevarer, ifølge undersøgelser i Sverige og Nordirland.

Studiet viser, at holdninger til miljø, naturlig kosmetik, produktkendskab og tilgængelighed alle viser at have en positiv indflydelse på købsintentionen.

Fem konklusioner:

  • Både mænd og kvinder har en positiv holdning til kosmetik lavet af naturlige ingredienser.
  • Både mænd og kvinder er mere tilbøjelige til at købe naturlig kosmetik, hvis de har opfattelsen af, at det gavner miljøet.
  • Pris er ikke en barriere ved køb af naturlige kosmetikprodukter, hverken for mænd eller kvinder.
  • Hverken mænd eller kvinder er påvirket af venner, bekendte og familie i beslutningen om at købe naturlige kosmetikprodukter.
  • Produktkendskab skaber en positiv holdning til køb af naturlige kosmetikprodukter.

 

Forfatterne bag studiet opfordrer kosmetikvirksomheder til at bruge informationen fra studiet i deres markedsføring af naturlig kosmetik: “Virksomheder, der markedsfører naturlig kosmetik, kan se på disse resultater og lægge vægt på at skabe større opmærksomhed om naturlige kosmetikprodukter og deres fordele, samt aktivt gå ud og tale om miljømæssige hensyn over for deres mandlige og kvindelige forbrugere, hvilket kan føre til stærkere købsintensioner og således positivt påvirke købsadfærden,” siger Tengli et al.

Kilde: cosmeticsdesign.com

***

 

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce