Mobilen er nu danskernes primære e-handelskanal

Nye tal fra Dansk Erhvervs kommende E-handelsanalyse for 1. halvår 2023 viser, at danskerne foretrækker mobilen frem for computeren, når de handler online.

Mobiltelefonen har nu overhalet computeren, når der handles på nettet. Skiftet i danskernes foretrukne købsredskab kommer ikke som en overraskelse for de danske netbutikker. Carsten Rose Lundberg, fagchef for Digital Handel i Dansk Erhverv, fortæller:

“Langt de fleste netbutikker har i dag en responsiv side. Man skal bare ikke tro, at det alene er nok. Det handler nemlig også om at tilpasse sig forbrugerens adfærd, og den er anderledes på mobilen end på computeren. Forbrugerne er formentlig mindre fokuserede, når de bruger telefonen. Først og fremmest handler det om at acceptere den ændrede adfærd og ikke gå i panik over, at ens konverteringsrate falder. Dernæst gælder det om at acceptere, at brugerne både har mindre tid og mindre plads på skærmen. Lidt populært sagt, er det en cut the crap øvelse, hvor man skal tage udgangspunkt i det allermest relevante indhold i forhold til at træffe og færdiggøre et køb.”

 

Kilde: danskerhverv.dk

 

Et andet vigtigt element er at sørge for at følge op, lyder det fra Carsten Rose Lundberg:

“Som sagt gør den flygtige adfærd på mobilen, at kunderejsen kommer til at bestå af endnu flere kontaktpunkter, og konverteringsraten er derfor ikke så høj. Derfor kan det være en god idé at minde kunderne om det, hvis de er sprunget fra et køb. Det kan med fordel tænkes ind i ens marketing.”

 

Kilde: danskerhverv.dk

 

Det er især de yngre forbrugere, der primært bruger telefonen, når de handler, men selv blandt de midaldrende er det mere end hver tredje, som griber telefonen, når de shopper.

Der er en tendens til, at jo mere komplicerede og dyre købene er, jo oftere bruges computeren. “Sælger du rejser til ældre, er det måske ikke lige så vigtigt at være helt fremme på mobilen, som hvis du sælger tøj til unge mennesker, men overordnet bør de nye tal få alle e-handlere til at overveje, om de er klar til en fremtid, der byder på endnu mere mobilhandel,” slutter Carsten Rose Lundberg.

 

Kilde: danskerhverv.dk

***

 

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce