Bliver sundhed den nye skønhed? Vil klimabevidsthed styre vores forbrug? Skal skønheden komme indefra eller udefra?
Her kommer mine bud på spændende trends på vej ind i det nye årti. Vi tager én ad gangen, og vi er i dag kommet til nr. 4.

Trend nr. 4: Bæredygtighed og klimahensyn
Bæredygtig produktion er blevet et must. Du forventer simpelthen, at producenterne er både miljømæssigt og socialt ansvarlige. CSR (Corporate Social Responsibility – virksomheders samfundsansvar) bliver tænkt ind i alt fra råvarer og produktion til emballage, transport og distribution.

Og når vi taler om klima, kommer vi helt op på barrikaderne! Producenterne er allerede i fuld gang med at tilrette sig vores ønsker om zero waste-politik, genbrugs- og genanvendelig emballage, hensyn til verdenshavene og vores klode. Og den udvikling har vi kun set starten på.

Løsningen er refill-emballage, vægtreducerede produkter og koncentrerede formler af hensyn til transport, lokal produktion, emballage lavet af genbrugsmaterialer og emballage, der kan genanvendes, erstatninger for plast, pant-ordninger m.m.

Eksempel: Stop The Water While Using Me har lanceret solid bars til ansigt, krop og hår, lavet af 100% naturlige ingredienser og helt uden vand, det tilsætter man nemlig selv ved brug. De sæbefri barer er endvidere emballeret i nedbrydeligt genbrugspapir.

Læs mere om trenden her:

Se Anne Absalonsens artikel fra Fagbladet Kosmetik her:
Plastik varer evigt

Se Anne Absalonsens artikel fra Fagbladet Kosmetik her:
Verdensmål for hverdagspionerer

Se Anne-Dorte Mathiesens artikel fra Fagbladet Kosmetik her:
Mikroplast fra kosmetik – en dråbe i havet

Se vores artikel om rene verdenshave her:
Rene verdenshave