I dag er vi kommet til trend nr. 3 i føljetonen om 10 beauty trends i 2020’erne.

Trend nr. 3: Probiotika til mikrobiomet
Tag ikke skoene af, når du går indenfor. Og drop det daglige bad – højst hver trejde dag skal du under bruseren.

Nej, det er nok lige drastisk nok. Men ikke desto mindre nogle forskeres bud på, hvad vi kan gøre for at opbygge og bevare kroppens mikrobiom.

Du kommer under alle omstædigheder til at tage dig meget mere af dit mikrobiom, end du formentlig gør. Passe og nurse de 1,5 kg gæster på din indre restaurant, der spiser med ved hvert måltid. Alle disse bakterier, virus, svampe og arkæer danner stoffer, som gør dig i godt humør, modvirker diabetes og overvægt, bremser allergi, samt dæmper inflammation i hud og led. For bare at nævne nogle af deres herlige virkninger.

Du kommer til at svælge i et voksende antal probiotiske produkter de kommende år. Mælkesyrebakterier og fermenterede ingredienser i produkter til både hud og mave.

Og frem for alt vil du spise mad, som får mikrobiomet til at skrige af glæde: bælgfrugter, kål, grove grøntsager, nødder, asparges, yoghurt og fuldkornsprodukter. Og noget af det sjove: kimchi, kraut, kombucha og kefir.

Eksempel: Det danske biotek-firma, Lactobio, har udviklet en helt ny levende mælkesyrebakterie, som indgår i den nye hudplejeserie Bak Probiotic Skincare.

Læs mere om trenden her:

Se Helle Forums artikel fra Fagbladet Kosmetik her:
Probiotik: et elastikbegreb det kræver øvelse at mestre

Se Jerk W. Langers artikel fra Fagbladet Kosmetik her:
Happy gut happy skin

Se Helle Forums artikel fra Fagbladet Kosmetik her:
De levende mod de døde