L’Oréal køber danske Lactobio

L’Oréal styrker sin position inden for mikrobiomforskning med henblik på kosmetisk innovation.

L’Oréal meddelte i dag, at de har gennemført købet af Lactobio, som er en førende probiotika- og mikrobiomforskningsvirksomhed med base i København. Det strategiske opkøb fuldender 20 års forskning i L’Oréal inden for mikrobiomet og vil give dybere viden om de mikroorganismer, der lever på hudens overflade, og styrke L’Oréals føring inden for dette område.

Opkøbet giver L’Oréal nye muligheder for at udvikle sikre og effektive nye kosmetiske løsninger ved hjælp af levende bakterier, ved blandt andet at arbejde med Lactobios ekspertise inden for mikrobiomet og betydelige IP-portefølje.

Lactobio blev grundlagt i 2017 af Søren Kjærulff, ph.d. og Charlotte Vedel, ph.d., som udviklede en unik platform til at identificere og screene de mest effektive bakteriestammer. Disse præcisionsprobiotika, skabt ud fra en stor biobank af lactobacillus-bakterier, vil blive brugt i udviklingen af ​​topiske formuleringer indeholdende levende bakterier, der vil styrke hud og hår.

“Integrationen af ​​Lactobio i vores avancerede forskning er yderst komplementær: L’Oréals stærke videnskabelige viden og teknologiske fremskridt kombineret med Lactobios bedste formuleringer, der bruger levende organismer, vil markant styrke og accelerere vores mikrobiomforskning dedikeret til skønhed,” sagde Anne Colonna, Global Head of Advanced Research i L’Oréal Groupe. “Ved at forene kræfterne sigter vi mod at udvikle en ny generation af kosmetik, der vil bruge banebrydende innovationer i formuleringsprocessen til at levere videnskabsbaserede probiotiske og postbiotiske produkter med nye effektivitetsniveauer.”

“Danmark har en lang historie med innovation baseret på levende mikroorganismer anvendt til fødevarer, landbrug og sundhed, og det var på den baggrund, at vi blev inspireret til at skabe Lactobio,” siger Søren Kjærulff, grundlægger og videnskabelig chef for Lactobio. “Jeg er utrolig stolt af, hvad vores team har opnået og spændt på, hvad fremtiden bringer som en del af L’Oréal Groupe, hvor vi sammen kan anvende mikrobiomforskning på nye områder inden for skønhedsinnovation for mennesker over hele verden.”

Lactobio er i den danske kosmetikbranche kendt for at have udviklet Bak Skincare-serien baseret på levende probiotica, der balancerer hudens mikrobiom.

 

***

 

 

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce