Spændende nyt under solen

Rundt omkring i verden dukker der sjove, nye solbeskyttelsesformater op. Men det er ikke alt sammen skæg og ballade. Der er også ny forskning, der viser, at UV-filtre kan have en positiv effekt på hudens mikrobiom. Og hvilke nye produkter er der kommet på det danske marked i år? Det ser vi nærmere på her i artiklen.

’Funscreen’ er blevet en trend inden for sunscreen – altså solbeskyttelse – når vi kigger på USA og andre lande. Her har fx virksomheden Vacation lavet en 80’er inspireret Classic Whip SPF30 for at gøre det sjovt at tage solcreme – eller rettere solmousse – på.

 

Sun Patches er en anden sjov måde at beskytte sig mod solen på. Fx ses neonfarvede plastre fra firmaet SunPatch, der har udviklet genbrugelige peel-and-stick sunblock plastre i pink og andre farver til de mest solfølsomme områder i ansigtet.

De kan selvfølgelig også fås i diskret hudfarvet version.

Mon ikke vi ser lignende produkter her i Danmark snart.

UV-filtre og mikrobiomet
Forskere hos ingrediens- og dufthuset DSM-Firmenich har gennemført en klinisk undersøgelse af virkningerne af UV-filtre på hudens mikrobiom.

Undersøgelsen viser, at solcremer har beskyttende virkning på hudens mikrobiom, samt at Lactobacillus crispatus (L. crispatus) bakterier hjælper med at bevare og styrke hudens naturlige modstandsdygtighed over for UV-eksponering.

Michele Marchini, Head of Global Marketing Photoprotection hos DSM-Firmenich, udtaler: ”Forskningen giver værdifuld viden om udvikling af forbedrede solplejeformuleringer, der beskytter og plejer hudmikrobiomet – og i sidste ende fører til forbedret overordnet hudsundhed.”

Forskningen fandt specifikt, at bakterien L. crispatus, som også findes på menneskets hud, hjælper med at bevare mikrobiel balance, hvorved hudens barrierefunktion og modstandsdygtighed bevares. Undersøgelsen viste, at især denne bakterie er følsom over for UV-eksponering, men kan beskyttes ved at påføre en solcreme med en kombination af følgende UV-filtre: PARSOL® 340, PARSOL® ZX, PARSOL® 1789 og PARSOL® EHT. Disse kombinationer har vist sig at understøtte gavnlige hudbakterier og opretholde en dominans af L. crispatus i det UV-bestrålede hudmikrobiom, som et forsvar mod UV-stråling.

”L. crispatus’ dominans bliver opbrugt, når vi bliver ældre,” fortæller DSM-Firmenichs Dr. Rolf Schuetz (PhD). “Bakterien har en nøglefunktion i den vaginale mikroflora og er almindeligt anvendt i probiotisk behandling. Den er også kendt for at bevare balancen i et sundt mikrobiom og forhindre patogeninvasion. Den producerer mælkesyre, skaber et surt miljø og frigiver antimikrobielle stoffer. Som følge heraf er L. crispatus en del af det medfødte immunsystem. ”

Forskningen viste også in vitro, at potentiel overrepræsentation af Cutibacterium acnes (C. acnes) bakterier i huden mikrobiom, hvoraf nogle stammer er blevet forbundet med dannelsen af ​​inflammatorisk akne, kan formindskes med visse UV filtre (såsom PARSOL® 1789, PARSOL® EHS og PARSOL® 340). Denne forskning baner vejen for udvikling af skræddersyet solpleje til akneplaget hud.

Ser man på overlevelsesraterne for individuelle bakterier i en UV-induceret in vitro-model, reducerede nogle filtre specifikt C. acnes-populationen, samtidig med at andre bakterier holdes i god form, såsom avobenzon, octisalat og octocrylen,” fortæller Dr. Schuetz. “ Som følge heraf kan et smart udvalg af UV-filtre i en solcreme reducere C. acnes-populationen og afbøde inflammatoriske akneudbrud. Disse resultater kan bruges til udvikling af filtre til milde solcremeformuleringer målrettet til akneudsat hud.”

Med udgangspunkt i denne forskning siger DSM-Firmenich, at de nu kan give solplejeudviklere vejledning om, hvilke mikrobiomvenlige UV-filterkombinationer, der kan bruges til at skabe nye hudstyrkende formuleringer til de stadigt mere mikrobiom-bevidste forbrugere.
Kilde: cosmeticsdesign-europe.com

Solprodukter
Nogle af de trends, vi ser i årets lanceringer, er:

  • Solprodukter til akne-hud
  • Solprodukter til sensitiv hud
  • Solprodukter og selvbrunere i mist-form
  • Solprodukter i serum-form
  • Generelt er solprodukter meget hudplejende nu, så de kan erstatte dagcreme og bruges som både plejende og beskyttende creme

 

Blandt de produkter, vi har modtaget her på redaktionen, har vi udvalgt disse (i alfabetisk orden) som inspiration til sommerferien:

Amazing Space

I PRO:LAB-serien er netop lanceret High Defense Facial Cream SPF50, som beskytter mod både UVA- og UVB-stråler samt blåt lys.

Precious Pro-Age Protector SPF30 beskytter ligeledes mod sol- og digitalt lys. Den biologiske ingrediens er naturligt produceret ved gæring af en marinebakterie, der lever i det arktiske hav.

Sunlight Sufflé Apricot & Seabuckthorn SPF30 er en økologisk solcreme til både ansigt og krop, og den er luftig som en soufflé, og så er den skånsom mod miljøet.

Cool Breeze Aftersun for face & body lindrer, forfrisker og dulmer både hud, krop og sind efter en dag i solen.

Eau Thermale Avène
Avènes solprodukter er baseret på Pierre Fabres unikke solfilter TriAsorB, der beskytter mod både UVB-stråler, korte og lange UVA-stråler samt højenergi blåt lys. Det giver derfor ekstra bred beskyttelse mod frie radikaler. I år er kommet tre nyheder:

Avène Reflexe SPF50+, en fiks lille taskemodel, super vandfast formel uden parfume. Absorberes på tre sekunder.

Avène Spray SPF50+, let lotion i pumpespray. Giver seks timers beskyttelse og dufter diskret af sommer.

Avène After-sun Lotion i en opgraderet version med jojobaolie og 98% naturlige indholdsstoffer samt økodesignet tube.

Avivir Aloe Vera

Baobab Anti-Age After Sun Face er en aftersun til ansigtet. Det ser vi ikke så tit, så det er dejligt med et produkt målrettet ansigtshuden, halsen og décolletéen efter solen. Samtidig har den antiage-virkning og giver meget fugt.

Coola
Det californiske solprodukt-mærke Coola har mange serier til beskyttelse af huden. Nogle af nyhederne er:

Classic Face Mist SPF50 er en supernem måde at påføre solbeskyttelse på. Misten sprayes over ansigtet og virker opfriskende. Kan bruges på farten, over makeup og når som helst, du trænger til at opfriske din solbeskyttelse.

Er man til den dejligt sommerlige duft af kokos er der en hel serie med velduftende produkter, bl.a. en særlig Stick med SPF30 til udsatte områder.

Særligt til læberne har Coola lanceret Mineral Liplux Tinted Lip Balm SPF 30, som farver og beskytter læberne på samme tid.

Dew Good Illuminating Serum SPF 30 er en let serum, der giver øjeblikkelig glød og en dewy finish. I samme serie findes en række andre produkter, der alle sammen giver beskyttelse mod UVA- og UVB-stråler, mod blåt lys, mod infrarød stråling OG mod forurening!

Derma

Til miniferien er det rart med produkter i rejsestørrelse. Det sørger Derma for. Solcremerne fra Derma er allergi-, miljø- og koralvenlige samt uden parfume. I et travelkit fås fx Derma Face Sun Anti-age SPF50 sammen med Derma Sollotion SPF50 og Derma Solstift SPF50. Lige til at tage med i rejsetasken.

DermaKnowlogy

Danske DermaKnowlogy udvikler hudpleje og solbeskyttelse til sart og sensitiv hud, til ansigt og krop. Serien er udviklet af hudlæge og biokemiker Uffe Koppelhus. Solprodukterne indeholder nye Triple-action UV-filtre, som beskytter huden effektivt gennem absorption, refleksion og spredning.

Emma S

Svenske Emma S har lanceret en nærende solserie under sloganet: ”Stay friends with the sun”, og det er lige præcis, hvad vi gerne vil. Hydrating Sun-serien består af fire produkter, der ud over at beskytte mod solen også nærer og fugter huden i ansigtet og på kroppen.

Heliocare

I Heliocare 360-serien er dette forår kommet A-R Emulsion SPF50 med beskyttelse mod UVA, UVB, HEV og IR-lys. Ud over Heliocares signatur-complex Fernblock indeholder produktet også ingredienser, som forstærker den beskyttende effekt på huden.

Hickap

Ultra-light Daily Sun Cream fra det svenske mærke Hickap er en intensivt fugtende og nærende dagcreme med SPF50 i en let konsistens.

La Roche-Posay
Solserien Anthelios fra La Roche-Posay er baseret på mere end 25 års klinisk forskning i solpleje og solsensitiv hud. I 2023 udvides serien med tre nyheder:

UVMune 400 Oil Control Fluid SPF50+ er tilpasset og testet på fedtet og olieret hud og har en 12 timers matterende effekt. Kan også anvendes i øjenområdet.

Anti-Shine Mist SPF50 er en fugtgivende spray, der absorberes hurtigt og giver dobbelt anti-glansvirkning med en ultratør finish. Meget høj beskyttelse mod UVA- og UVB- samt infrarøde stråler. Kan bruges under eller oven på makeup og genanvendes i løbet af dagen.

Også godt nyt til børnene: Kids Wet Skin SPF50+ fås nu i en ny og forbedret formular med netlock-teknologi. Ekstra vandresistent og velegnet til sensitiv hud. Konsistensen er en let gel, som er nem at påføre på både våd og tør hud, og som ikke fedter. Og så i eco-venlig emballage.

P20
Siden 1970’erne har P20 produceret højfaktor solcremer. Nu udvides serien med tre nye solcremer udviklet særligt til sensitiv hud, alle EcoSun Pass godkendt:

 

P20 Sensitive Face SPF50+ fugter i op til 24 timer og beskytter med P20’s Triple Protection-teknologi i op til 10 timer.

P20 Sensitive Skin SPF30 har høj vandfasthed og to gange EU’s påkrævede UVA-beskyttelse.

P20 Sensitive Skin SPF50+ er en blid og hurtigtabsorberet creme.

Sanzi
Til alle de dage, hvor man opholder sig i solen, men ikke ligefrem ligger på en strand og solbader, er det en rigtig god idé at bruge en dagcreme med solfaktor, så man ikke glemmer eller er i tvivl om, hvorvidt man nu skal påføre solcreme oven på makeuppen midt i en frokost i solen. Her har Sanzi lanceret et godt bud på en daglig beskyttelse:

Sanzi Moisturizing Day Cream SPF 30 er en nærende dagcreme, som beskytter mod solens UVA- og UVB-stråler – uden du skal tage valget, om du ønsker at vedligeholde din huds fugtbalance eller beskytte mod solens stråler.

SkinCeuticals

Jaaa, en solcreme specielt udviklet til øjenområdet! SkinCeuticals har nu lanceret Mineral Eye UV Defense SPF30, som er en tonet solcreme til det sarte øjenområde med 100% mineralbaserede UV-filtre. Den indeholder mikrofin titandioxid, der giver bredspektret beskyttelse mod UVA- og UVB-stråler. Formlen løber ikke ind i øjnene og kan også fungere som primer under makeup.

Vichy

Vichy har netop lanceret Capital Soleil UV-Clear SPF50+, som er udviklet til personer med fedtet hud og hud med tendens til akne. Ud over at beskytte huden mod solen UVA-, UVB- og lange UVA-stråler forebygger og reducerer cremen også urenheder, mærker fra urenheder og skinnende hud.

Og så er Capital Soleil Tan Beautifying Solspray SPF30 til krop og ansigt tilbage med en opdateret formel og nyt lækkert design. Formlen indeholder betakaroten, der hjælper med at fremme en strålende solbrun kulør.

SELVBRUNERE

Löwengrip

Luminous Bronze Self-Tan Mist er en nem måde at få en gradvist solkysset farve. Misten er barriereforstærkende, fugtgivende og beroligende og velegnet til alle aldre og hudtyper, også sensitiv hud. Hold 20 cm fra ansigtet og spray i cirkulære bevægelser. Kan anvendes både på nyrenset hud og oven på makeup.

Vita Liberata

Også på selvbrunerfronten smelter hudplejeegenskaber ind i produkterne. Den nye Sunkissed Glow Tanning Drops med Vitamin C er et hudplejeprodukt med selvbrunereffekt. Serummet booster hudens udstråling og giver øjeblikkelig flot shimmereffekt. Formlen med mica, DHA, vitamin C og antioxidantrige naturlige ingredienser efterlader huden velplejet, gennemfugtet og med en solkysset glød.

Body Tanning Brush er en børste til påføring af selvbruner og kropsmakeup, som giver en fejlfri udtoning på ansigt, hals, hænder og fødder samt en perfekt contouring og finish. God til skabelse af body blur.

Dual-sided Exfoliation Mitt er en 2-i-1 eksfolieringshandske, der med sin grove og fine side passer til alle hudtyper og er let at anvende i badet. Husk: en grundig eksfoliering giver de bedste betingelser for et ensartet selvbruner-resultat.

INNER BEAUTY SOLFORBEREDELSE

Kosttilskud kan forberede huden til solen. De kan ikke stå alene som beskyttelse mod solen, så husk også at bruge solbeskyttelse, når du går i solen.

New Nordic

New Nordics kendte Perfect Tan kosttilskud fås nu også som gummies. Vingummivarianten er netop lanceret og har til formål at understøtte hudens mulighed for at opnå og forlænge en flot glød samt bevare en normal hudpigmentering. Indeholder kobber, mandarin, kapers, pomelo og zink. Og så med dejlig smag af appelsin.

Natur Drogeriet

Natur Drogeriets version af solforberedelse hedder Sunprep og indeholder betacaroten, der fungerer som et pro-A-vitamin, hvor kroppen selv omdanner den mængde A-vitamin, der er behov for. A-vitamin bidrager til at vedligeholde en normal hud. Derudover indeholder Sunprep granatæbleekstrakt med ellaginsyre.

 

GOD SOMMER!

 

***

Tags:

Relaterede

Annonce
Annonce